Νάξος: Το «ευχαριστώ» των Απεραθιτών στη καρδιολόγο Γεωργία Παπάζογλου

Το Νοσοκομείο της Νάξου προχωρεί σε δράσεις με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες και των κατοίκων της Ορεινής Νάξου μεταφέροντας τους γιατρούς στα χωριά και όχι τους κατοίκους στη πόλη… Και έτσι όπως διαβάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα πλέον έχουμε ιατρεία στα χωριά της Νάξου… όχι για απλές συνταγογραφήσεις αλλά και για εξετάσεις που χρειάζεται να κάνουν σε τακτά χρονιά διαστήματα οι κάτοικοι. Κυρίως οι μεγαλύτεροι για τους οποίους οι μετακινήσεις είναι πιο δύσκολες.

Και όπως διαβάζουμε, πρόσφατα βρέθηκε καρδιολόγος στην Απείρανθο. Και όπως σημειώνεται στην προσωπική ιστοσελίδα του προέδρου της Κοινότητας κου Μπάκαλου «Με ιδιαίτερη χαρά κι ευχαρίστηση από τους κατοίκους της Απειράνθου και των οικισμών της, πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο τακτικό Καρδιολογικό ιατρείο στο ΠΙ Απειράνθου από την Καρδιολόγο ιατρό κυρία Παπάζογλου Γεωργία .

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην ίδια, στον Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου, αλλά και στις υπέροχες βοηθούς – νοσηλευτικό προσωπικό, κυρίες Ζαφείρη – Γλέζου Ευδοκία, Νικολέτα Δέτση- Γεροντή και Ψαρρά Μαρία, για την άψογη συμπεριφορά κι εξυπηρέτηση στους εξεταζόμενους.

Αναμνηστικά δώρα δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας του χωριού Γιώργο Μπάκαλο στην εξαιρετική ιατρό καρδιολόγο και με την ευχή όλων μας:

«Να πραγματοποιείται σε πιο συχνή βάση, τακτικός προγραμματισμός των ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ του Νοσοκομείου Νάξου στα ορεινά χωριά του νησιού μας» .

Επίσης ευχαριστώ απεύθυνε μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα και η γιατρός κα Παπάζογλου που όπως αποδείχτηκε γοητεύτηκε από την φιλοξενία των Απεραθιτών… Και όπως σημειώνει «ευχαριστώ θερμά την υπέροχη υποδοχή στο όμορφο χωριό της Απειράνθου Νάξου. Η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Ευχαριστώ πολύ τον πρόεδρο κο Μπάκαλο, τα κορίτσια μου Λέτα και Ευδοκία Ζαφείρη Γλέζου και εννοείται την Μαρία από το Φιλώτι, για την σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν και είχα»

Να σημειώσουμε εδώ ότι ήδη στο ίδιο Περιφερειακό Ιατρείο της Απειράνθου, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί Νευρολογικό Ιατρείο από τον κο Μανωλά.

Και όπως τονίζει ο κος Μπάκαλος «Με ευχαρίστηση ΤΟΛΜΩ να πω, πως διαπιστώνω ότι ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η πρότασή μου – η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΠΑΚΑΛΟΥ,

(όταν κάναμε να δούμε ιατρό έως και ένα μήνα ). ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ όχι ευχάριστη σε συγκεκριμένους κύκλους για ευνόητους λόγους.

ΤΟΛΜΗΡΗ όμως , η οποία φέρει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ με λιγότερο κόστος για το κράτος και συγκεκριμένα :

«..ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ Γ.Ν – ΚΥ ΝΑΞΟΥ, ΜΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ….… ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ».

Μάλιστα, την ίδια πρόταση είχα αναφέρει και σε έγγραφό μου (12/4-5-2015/παρ 6) σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ακόμη και στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, ενώ συνάμα ΦΩΝΑΖΑ για να εισακουστώ κι από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς . ΑΣΥΛΗΠΤΗ τότε η εφαρμογή της πρότασής μου – ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ (εν μέρει) τώρα».

Και ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια σε όλα τα χωριά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων…