Νάξος - Φιλώτι: Ξεκίνησαν τα rapid tests

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για το Φιλώτι λόγω της έντονης φημολογίας που υπάρχει μετά την ενημέρωση ότι υπάρχουν κρούσματα στο μεγαλύτερο χωριό της Νάξου. Ο έλεγχος ξεκίνησε κανονικά και με βάση όλα όσα προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο με την ροή των κατοίκων να θεωρείται ικανοποιητική.  Θα κρατήσει έως τις 2 το μεσημέρι, υπάρχει αίτημα να υπάρξει συνέχεια και το απόγευμα ή άλλη ημέρα και έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων. Και βέβαια να σημειώσουμε ότι τα τεστ γίνονται στο κτήριο της Κοινότητας Φιλωτίου..

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από την Κοινότητα Φιλώτιου

«Ξεκίνησε στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου, από της  10:00 έως το μεσημέρι 14:00, από το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου- Κ.Υ. Νάξου η διεξαγωγή δωρεάν ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ( rapid test COVID-19).

Οι συγχωριανοί θα πρέπει να στείλουν μήνυμα για την μετακίνηση (κωδικό  1 στο 13033), να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης.

Επιπλέον υπενθυμίζουμε και παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας και αποφυγή συνωστισμού) κατά την διάρκεια του υπόψη ελέγχου.

Παράλληλα το Ιατρείο θα είναι το ίδιο χρονικό διάστημα ανοικτό για τους ασθενείς και για τις λοιπές κοινές εξετάσεις τρεχούσης φύσεως (όχι έλεγχος COVID-19).

Κανένας δισταγμός δεν χωρά στα θέματα πρόληψης.

Ας εκμεταλλευτούμε τον παραπάνω  έλεγχο ταχείας ανίχνευσης για τα πολλαπλά οφέλη του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News