Νάξος - Φιλώτιι: Ξεκινάει τριήμερο (12-14 /08) εθελοντικής αιμοδοσίας

Φιλώτι

Οπως έγραψε κι ένας φίλος στα social media "Πέρα και έξω από τη μαυρίλα της ψυχής μας με αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες εσύ Φιλωτιτισσα και Φιλωτιτη δείξε για άλλη μία φορά το δρόμο της ελπίδας ,της προσφοράς, της αλληλεγγύης,του αλτρουισμού. Η αιμοδοσία στο Φιλωτι αποτελεί θεσμό και σαν θεσμός έρχεται από μακριά με μεγάλη κληρονομιά και ένδοξο παρόν και μέλλον".

Και έρχεται και φέτος... Το τριήμερο 12 - 14 Αυγούστου. Tο Φιλώτι θα δείξει για μία ακόμη χρονιά τη δυναμική του πραγματοποιώντας την 56η δράση του (!!!).. Στην πρόσκληση δε του Συλλόγου Φιλωτικών Νάξου σημειώνεται "Για μια ακόμη φορά το Φιλώτι καλείται να δείξει το μεγαλείο της εθελοντικής του συνείδησης προς της υπηρεσία του πνεύματος της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Έτσι στις 12, 13 και 14 Αυγούστου, όλοι όσοι επιτρέπεται θα προσέλθουν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου μας, με ολόψυχη τη χαρά της πρόθεσής μας για προσφορά, για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας αίματος που συντηρεί ο Σύλλογός μας στον Γεν. Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Πρόκειται για μια πράξη απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη, μια πράξη σωτήριας ελπίδας, μια πράξη που οι συγχωριανοί μας την έχουν αναγάγει σε ύψιστη ευγενή έκφραση ανθρωπισμού, αντάξιου της Φιλωτίτικης λεβεντιάς.

Στο προσκλητήριο, λοιπόν, αυτό της ζωτικής προσφοράς, πρέπει και πάλι να ανταποκριθούμε όλοι, χωρίς τον ελάχιστο δισταγμό. Οι Φιλωτίτες, αδιαλείπτως και αβίαστα, εδώ και πολλά χρόνια αποδεικνύουν περίτρανα ότι η αιμοδοσία συνιστά γι’ αυτούς πράξη Ιερού χρέους και υψηλής ηθικής ευθύνης, την ευεργετική αποστολή της οποίας κρατούν πάντοτε σε υψηλά ελπιδοφόρα μεγέθη με την καθολική συμμετοχή τους".

Ημέρες και ώρες δράσης 

Παρασκευή 12, Σάββατο 13, Κυριακή 14 Αυγούστου
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, θα πραγματοποιηθεί η 56η Αιμοδοσία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.
Παρασκευή 12/08/2022     09:30 – 14:30
Σάββατο 13/08/2022          09:30 – 13:00 & 17:30 – 20:30
Κυριακή 14/08/2022           10:00 – 15:30

Να τονίσουμε δε και μικρές παρατηρήσεις: 

-  Θέλω να δώσω αίμα! Μπορώ; Ναι, αν είσαι πάνω από 18 ετών.

- Χρειάζεται κάποια προετοιμασία; Η αιμοδοσία δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Αίμα μπορείς να δώσεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας από τις 8π.μ. – 8μ.μ. Θα πρέπει να είσαι ξεκούραστος, να έχεις κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να μην έχεις καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Καλό είναι πριν την αιμοληψία να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα (π.χ. πρωϊνό).

- Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.

- Το αίμα ούτε αγοράζεται, ούτε πωλείται. Μόνο προσφέρεται!

- Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος. Όμως υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι.

- Δίνοντας 1 μονάδα αίμα προσφέρεις ανεκτίμητη βοήθεια στον συνάνθρωπό σου που το έχει ανάγκη και αυτή είναι η κυριότερη ανταμοιβή σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News