Νάξος: Φιλοξενία επτά νεφροπαθών από Πάρο και το "ευχαριστώ" του Δημάρχου προς τον Επαρχο Γ. Μαργαρίτη

Πράξη αλληλεγγύης; Οχι.. Περισσότερο κίνηση από έναν άνθρωπο που ξέρει να προσφέρει χωρίς να ακούγεται τόσο πολύ... Και δεν θα γίνονταν τίποτα γνωστό εάν δεν υπήρχε το ευχαριστήριο μήνυμα από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που αποκάλυψε ότι επί ένα μήνα, ο Επαρχος Νάξου κος Γιάννης Μαργαρίτης και η οικογένειά του φιλοξένησαν επτά νεφροπαθείς (και τους συνοδούς τους) από την Πάρο... Και η κίνηση αυτή έχει γίνει, γιατί πολύ απλά ελέω Κορωνοϊού, οι μετακινήσεις μόνο εύκολες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αυτή τη περίοδο.. 

Και βέβαια, οι επτά ασθενείς μπορούν να μετακινηθούν καθότι είναι στις εξαιρέσεις από τον κρατικό μηχανισμό. Ομως, ο φόβος πιθανής λοίμωξης, όπως ήταν λογικό τους κράτησε στη Νάξο.. Και βρήκαν μία ζεστή αγκαλιά που τους προσφέρθηκε απλόχερα... 

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων... 

"Με την έναρξη της πανδημίας του Covid- 19, ο Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Νάξου, ιατρός Μιχαήλ Τζανακάκης και ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος αιτήθηκαν προς τον Δήμο μας να μεριμνήσει για τη φιλοξενία των νεφροπαθών συνανθρώπων μας που διαμένουν στην Πάρο, καθώς οι μετακινήσεις τους με πλοίο αυξάνουν τον κίνδυνο να εκτεθούν σε λοίμωξη με κορονοϊό.

Σε επικοινωνία του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού με τον Έπαρχο Γιάννη Μαργαρίτη για τη διευθέτηση του θέματος, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τους επτά νεφροπαθείς και τους συνοδούς τους για έναν μήνα.

Κατόπιν τούτου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ευχαριστεί θερμά την οικογένεια του Ιωάννη Μαργαρίτη, για τη σημαντική πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς".

# Να σημειώσουμε ότι σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ο Δήμος Πάρου έχει ζητήσει τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νησί και την ει δυνατόν επιδότηση των νεφροπαθών ώστε να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης και παραμονής στη Νάξο όταν χρειάζεται... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News