Νάξος - Γ. Βλασερός: "Αναγκαία η ιχνηλάτηση και στα διπλανά χωριά από το Φιλώτι"

Ιωάννης Βλασερός

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και ο γιατρός και πολιτευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Βλασερός μας ενημερώνει ότι πραγματοποίησε και το 2ο εμβόλιο κατά την πανδημίας. Και όπως μεταφέρει μέσα από την σελίδα του στα social media « Σήμερα έκανα ως υγειονομικός και την δεύτερη δόση του εμβολίου, χωρίς να αντιμετωπίσω ουσιαστικές παρενέργειες. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι η οριστική έξοδος από την πανδημία θα πραγματοποιηθεί μόνο με την  χρήση του εμβολίου. Η Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει τα αναγκαία εμβόλια και να πυκνώσει τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια. Οι ευπαθείς ομάδες έχουν απόλυτη και άμεση προτεραιότητα!»

Δύο ημέρες αργότερα, όμως κάνει την πρώτη του παρέμβαση στο θέμα που έχει ανοίξει όσον αφορά τα κρούσματα στο Φιλώτι της Νάξου, στη γενέτειρά του. Και σχολιάζει «  Η ανεύρεση κρουσμάτων κορωνοϊού στο χωριό μας απαιτεί να γίνει ευρύς δειγματοληπτικός έλεγχος με  rapid  tests γιατί η ανίχνευση τυχόν κρουσμάτων θα προφυλάξει το χωριό από την γενική μόλυνση».

Και χθες, είχαμε μία ακόμη παρέμβαση… Και σημειώνει « Μόνο ευχάριστα δεν είναι τα νέα που έρχονται από το χωριό μου το Φιλώτι της Νάξου σχετικά με την πανδημία του κορωνοιού. Δεν χρειάζεται όμως πανικός. Κατά αρχήν πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση και υπεύθυνη καθοδήγηση των κατοίκων για την λήψη προστατευτικών μέτρων. Σίγουρα πρέπει να γίνει επιβεβαίωση  των θετικών rapid tests με μοριακά.

Αναγκαία είναι η ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων που μπορεί να αφορά και διπλανά χωριά λόγω της αμφίδρομης συχνής επικοινωνίας του Φιλωτιού με αυτά. Πρέπει να γίνουν δειγματοληπτικά tests σε όσο το δυνατό περισσοτέρους κατοίκους. Απαιτείται στενή παρακολούθηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων και κατάλληλης θεραπευτικής αντιμετώπισης τους αν χρειαστεί.

Γνώμη μου είναι λόγω του μεγέθους του χωριού να υπάρξει επίσκεψη ειδικού κλιμακίου του ΕΟΔΥ για να συντονίσει και να αντιμετωπίσει το συντομότερο την κατάσταση» .

Αύριο η διενέργεια των rapid tests

Εμείς να σημειώσουμε ότι με βάση την ενημέρωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αύριο Πέμπτη, κλιμάκιο γιατρών από το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου θα βρίσκεται στο Φιλώτι (κοινότητα) από τις 12 έως τις 5 το απόγευμα για την διενέργεια των rapid tests… 

"Συνεχίζοντας τους προληπτικούς ελέγχους, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Νάξου οργανώνουν δωρεάν Rapid Τest στο Φιλώτι. Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν από ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στο Γραφείο της Κοινότητας Φιλωτίου, με τεστ που παραχωρεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν τόσο οι κάτοικοι του Φιλωτίου αλλά και γειτονικών χωριών, εφόσον επιθυμούν να εξετασθούν.

 Επίσης, όποιος επιθυμεί να υποβληθεί σε rapid test στο Νοσοκομείο Νάξου, μπορεί να υποβάλει αίτημα για διενέργεια δωρεάν τεστ οποιαδήποτε στιγμή, μέσω της ιστοσελίδας https://testing.gov.gr».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News