Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Ενημέρωση για εμβολιασμό κατ' οίκον

Με γιατρούς και νοσηλευτές από τα Κέντρα Υγείας ξεκίνησε με κάθε επισημότητα χθες  Παρασκευή 23 Ιουλίου το πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Και με βάση όσα έχουμε διαβάζει ο θεράπων ιατρός θα μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς πολίτες, έτσι ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα.

Η ένταξη στο πρόγραμμα αφορά άτομα τα οποία έχουν σοβαρή, εκτός από τη λειτουργικότητά τους, και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης. Πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, είτε σε περιπτώσεις που έχουν βαριά ψυχική νοητική νόσο, παραδείγματος χάρη, στις περιπτώσεις Αλτσχάιμερ.

Ο εμβολιασμός κατ' οίκων θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία της «Επιχείρησης Ελευθερία». Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Παράλληλα, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, δηλαδή την ίδια μέρα, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα σε εμβολιαστικό κέντρο.

Και έχουμε και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που με ανακοίνωσή του αναφέρει:   "Σε συνεργασία με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ) και το Νοσοκομείο Νάξου, καλεί τους κατοίκους που επιθυμούν να εμβολιασθούν και αδυνατούν λόγω κινητικών και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας να δηλώσουν συμμετοχή, προκειμένου να προγραμματιστεί ο κατ΄ οίκον εμβολιασμός τους κατά του Covid-19 με το μονοδοσιακό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στα τηλέφωνα του Κοινωνικού Φαρμακείου - 22850-25643 και του Κέντρου Κοινότητας – 22850-24844. Απαραίτητα στοιχεία για τη δήλωση συμμετοχής στον κατ΄ οίκον εμβολιασμό είναι το Ονοματεπώνυμο και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News