Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Επιτυχημένη ιατρική παρέμβαση με 360 εξετάσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερο εξόρμηση σε Νάξο και Μικρών Κυκλάδες το τριήμερο 26-28 Μαρτίου μέσα από το πρόγραμμα "Υγεία για όλους" ... Και όπως αναφέρει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "  Περισσότερες από 360 ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στις Μικρές Κυκλάδες, στην Απείρανθο και στη Χώρα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Υγεία για Όλους, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Φαρμακείο), του Νοσοκομείου Νάξου και του Λιμεναρχείου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου Ιατρικής Παρέμβασης στις 26-28 Μαρτίου, εξετάσθηκαν 244 πολίτες, οι οποίοι υποβλήθηκαν από εθελοντές γιατρούς σε καρδιολογικές, ορθοπεδικές, ενδοκρινολογικές και ωτορινολαρυγγολογικές και δερματολογικές εξετάσεις.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης και ιδιαίτερατην Πρόεδρο – Συντονίστρια του προγράμματος κα Ελένη Σωτηροπούλου, τους ιατρούς κ.κ. IωάννηBλασερό, Όλγα Δεβετζάκη, Ευτυχία Πετροπούλου, Αντωνία Αρβανίτη, Νικόλαο Μουστάκη, καθώς και τους Αγροτικούς Ιατρούς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό που υπηρετούν στα Περιφερειακά Ιατρείακαι στο Νοσοκομείο Νάξου".

Αναφορά έχουμε και από τον καθηγητή Γιάννη Βλασερό που μέσα από τη σελίδα του στα social media μας ενημέρωνει «έληξε η τριήμερη  ιατρική εξόρμηση (26-28 Μαρτίου) του προγράμματος «Υγεία για όλους» εγκεκριμένη  από την Β ΥΠΕ  στα νησιά Κουφονήσι, Δονούσα, Σχοινούσα ,Ηρακλειά και στη Νάξο στη Χώρα και Απείρανθο. Η ομάδα ιατρών στην οποία συμμετείχα ως καρδιολόγος    απαρτιζόταν και από ενδοκρινολόγο ορθοπεδικό, ωτορινολαρυγγολόγο και πλαστικό χειρουργό.

Πραγματοποιήσαμε  360  εξετάσεις (κάποιες φορές συναντήσαμε σοβαρά περιστατικά ),συστήσαμε φαρμακευτική αγωγή όπου χρειαζόταν καί  δώσαμε οδηγίες στους εξετασθέντες. Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εθελοντική παροχή υγείας στην οποία εισπράξαμε την ανταπόκριση και την ευγνωμοσύνη  του  κόσμου και φύγαμε με την ικανοποίηση ότι καλύψαμε κάποιες έστω και λίγες  ανάγκες της πρωτοβάθμιας περιθαλψης της «δύσβατης» αυτής υγειονομικής περιοχής πού έχει γίνει πιό δύσκολη λόγω των περιορισμών  των μετακινήσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοιού.

Ήθελα και προσωπικά να ευχαριστήσω γιά την συνδρομή τους σαυτή την προσπάθεια  την Β ΥΠΕ,  τον Δήμο Νάξου και Μικρών  Κυκλάδων όλους τους Κοινοτάρχες και Δημοτικούς εκπροσώπους τών νησιών την Διοίκηση του Νοσοκομειου Νάξου,το Λιμενικό Σώμα για τη χορήγηση του πλεούμενου μεταφοράς στα νησιά, το  Κοινωνικό Φαρμακείο το Κέντρο Κοινότητας και  τέλος το υγειονομικό προσωπικό όλων των ιατρείων  γιά την συνεργασία και την υποστήριξη τους σ’ αυτή την απαιτητική υγειονομική αποστολή".

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News