Νάξος - Μονάδα Τεχνητού Νεφρού: Το "ευχαριστώ" για το αληθινό ενδιαφέρον, το νοιάξιμο

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

".... Οι άνθρωποι είμαστε όλοι ίσοι μπροστά στην αρώστεια. Ειδικά εμείς οι αιμοκαθαρόμενοι που η ασθένεια μας είναι επίπονη, με αυξημένους κινδύνους την εποχή του Covid , απαιτεί συνεχή φροντίδα, αναστάτωση στις ζωές των οικείων μας και για αρκετούς από μας και την επιβάρυνση της μετάβασης από άλλα νησιά.

Με χειμωνιάτικους αποκλεισμούς λόγω μποφόρ. Με ώρες αναμονής, με άγχος μην χάσουμε το πλοίο. Και ποιός συμπάσχει μαζί μας, μας φροντίζει ακούραστα σαν οικογένεια , μας στηρίζει σε όλα αυτά; Οι δύο γιατροί μας και οι νοσηλεύτριες μας. Με αληθινό ενδιαφέρον, με νοιάξιμο....." 

Ποιος το αναφέρει αυτό και γιατί; Είναι ευχαριστήρια ανοιχτή επιστολή από κάτοικο της Πάρου με παραλήπτες τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Νάξου και δη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Τονίζοντας ότι "οφείλουμε να αναγνωρίζουμε το έργο που επιτελείται για το κονό καλό"

Αλλά και τους κατοίκους της Νάξου για τους οποίους αναφέρει ο κάτοικος Πάρου (βλ Βασίλης Δανός) ότι "εσείς οι Ναξιώτες πρέπει να είστε περήφανοι για την λειτουργία του Νοσοκομεείου σας και την συμπεριφορά όλων των εργαζομένων εκεί"

Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή με τίτλο "Τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι" 

"Και μείναμε η κοινότητα των αιμοκαθαρόμενων , οι γιατροί μας κι οι νοσοκόμες μας είναι η ώρα για ένα μεγάλο ευχαριστώ .

Και θέλω να το κάνω δημόσια!!!!!

Οι άνθρωποι είμαστε όλοι ίσοι μπροστά στην αρώστεια.

Ειδικά εμείς οι αιμοκαθαρόμενοι που η ασθένεια μας είναι επίπονη, με αυξημένους κινδύνους την εποχή του Covid , απαιτεί συνεχή φροντίδα, αναστάτωση στις ζωές των οικείων μας και για αρκετούς από μας και την επιβάρυνση της μετάβασης από άλλα νησιά.

Με χειμωνιάτικους αποκλεισμούς λόγω μποφόρ. Με ώρες αναμονής, με άγχος μην χάσουμε το πλοίο.

Και ποιός συμπάσχει μαζί μας, μας φροντίζει ακούραστα σαν οικογένεια , μας στηρίζει σε όλα αυτά;

Οι δύο γιατροί μας και οι νοσηλεύτριες μας.

Με αληθινό ενδιαφέρον, με νοιάξιμο.

Εγώ ήρθα με το πλοίο των 12 το βράδυ από Πάρο με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και ο γιατρός με περίμενε, έμεινε όλη τη νύχτα δίπλα μου και μπαινόβγαινε και στο προαύλιο που ήταν οι δικοί μου στο αυτοκίνητο να τους καθησυχάζει.

Όλοι όσους έχω συναντήσει στο Νοσοκομείο της Νάξου έχουν έναν επαγγελματισμό αλλά και μια ανθρώπινη προσέγγιση και φροντίδα που δεν συναντάς εύκολα ιδιαίτερα στις αντίξοες συνθήκες που εργάζονται ειδικά με τις συνθήκες covid και το καλοκαίρι με την αύξηση των πασχόντων.

Οι μοναχικές ώρες που περνάμε στην αιμοκάθαρση θα ήταν αφόρητες χωρίς το χαμόγελο , την ευγένεια και την ενθάρρυνση που μας παρέχουν οι νοσηλεύτριες μας

Ο νεφρολόγος μας φρουρός ακούραστος , να ελέγξει και την παραμικρή λεπτομέρεια , να έρθει σε συνεννόηση με τους άλλων ειδικοτήτων γιατρούς μας γιατί πχ εγώ πάσχω και από άλλα σοβαρά νοσήματα , να φροντίσει τις εξετάσεις , να μας εξηγήσει, να προτείνει και να συζητήσει μαζί μας την πορεία μας.

Η συνεχής παρουσία των δύο γιατρών μας και το ανθρώπινο πραγματικό ενδιαφέρον που μας δείχνουν μας τονώνει το ηθικό μας δίνει την δύναμη να υπομένουμε την τόσο δύσκολη κατάσταση μας

Ακόμη και τις καιρικές συνθήκες η απεργίες ελέγχουν και μας ειδοποιούν να έρθουμε νωρίτερα η ότι θα χρειαστεί να μείνουμε στο νησί όσοι ερχόμαστε από Πάρο.

Και εμείς σαν άνθρωποι τους οφείλουμε και ειδικά στις ακάματες νοσηλεύτριες να είμαστε ευγενείς και συνεργάσιμοι, να αναγνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες εργασίας τους και τις θυσίες που κάνουν για μας.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οι ασθενείς ειδικά το καλοκαίρι περισσότεροι .

Όλοι είμαστε ίσοι.

Προγραμματισμός, ευγένεια και αναγνώριση του έργου του ιατρικού προσωπικού .

Είναι η Ελάχιστη ανταπόδοση .

Θα μπορούσαν να αμείβονται πολύ καλλίτερα στον ιδιωτικό τομέα!

Οι νοσηλεύτριες επιλέγουν να σπουδάσουν και να ειδικευτούν στην φροντίδα των νεφροπαθών !

Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου.

Χαιρετώ και όλους τους άλλους ασθενείς.

Είμαστε όλοι μαζί!

Βασίλης Δανός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News