Νάξος - Μονάδα Τεχνητού Νεφρού: Να αποκτήσει διοικητική υποστήριξη

Νάξος - Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

¨.... Κάθε μήνα παίρνουμε τα οδοιπορικά του προηγούμενου μήνα. Βρισκόμαστε στο τέλος Σεπτεμβρίου και δεν έχουμε πάρει τα οδοιπορικά του Ιουλίου και του Αυγούστου. Αιτία είναι πως ο υπεύθυνος νεφρολόγος της μονάδας είναι επιφορτισμένος με την συγκέντρωση των δικαιολογητικών. Σας υπενθυμίζω πως η μονάδα ξεκίνησε με δύο νεφρολόγους και σήμερα είναι μόνο ο εξαίρετος επιστήμονας κύριος Μιχάλης Τζανακάκης. Παρακαλώ όπως φροντίσετε να του παρέχετε διοικητική υποστήριξη (ειδική γραμματεία) για να απαλλαγεί από εργασίες που τον αποσπούν από το σημαντικό έργο περίθαλψης...." 

Μέσα σε λίγες γραμμές όλη η αλήθεια... Αιμοκαθαιρόμενος συμπατριώτης μας σε ανοιχτή του επιστολή ζητάει το αυτονόητο. Να υπάρχει κάποιος διοικητικός υπάλληλος να πάρει το βάρος της γραφειοκρατίας από τους ώμους του γιατρού... Και η ζωή όλων (γιατρών - νοσηλευτών - ασθενών) στο Νοσοκομείο και δη στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να γίνει καλύτερη...  Γιατί ένας γιατρός να κάνει τον υπάλληλο; Γιατί θα πρέπει να πνίγεται καθημερινά μέσα σε μία στοιβάδα "χαρτούρας";  

Ο Δημήτρης Μανδηλαράς από την Κόρωνο με την επιστολή του μέσω της σελίδας στα social media "Αγαπάμε το Νοσοκομείο Νάξου" και την αρωγή του πρώην υπουργού και συγγραφέα Νίκου Λεβογιάννη στέλνει το δικό του μήνυμα. Αναγνωρίζει το δύσκολο έργο των γιατρών και νοσηλευτών, όμως αυτό το "πνίξιμο" της γραφειοκρατίας τον οδήγησε στην κίνηση αυτή για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας... Μακάρι να υπάρξει ανταπόκριση από τη Διοίκηση και βέβαια τη 2η ΥΠΕ που είναι και η άμεση προϊστάμενη αρχή 

Αναλυτικά η επιστολή 

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Υγείας (Νοσοκομείο Νάξου)

Θέμα: Διοικητική υποστήριξη της μονάδας τεχνητού νεφρού

Είμαι αιμοκαθαρόμενος στη μονάδα τεχνητού νεφρού στο Κέντρο Υγείας. Να μου επιτρέψετε να σας θέσω ένα θέμα που χωρίς να είναι από τα σημαντικότερα εμένα με απασχολεί όπως νομίζω και άλλους που κάνουν συνεδρίες στη Μονάδα.

Η πολιτεία έχει μεριμνήσει και μας καλύπτει τα έξοδα μεταφοράς ανάλογα την απόσταση που διανύει κάθε ασθενής από την κατοικία του μέχρι την μονάδα Τ.Ν. Κάθε μήνα παίρνουμε τα οδοιπορικά του προηγούμενου μήνα. Βρισκόμαστε στο τέλος Σεπτεμβρίου και δεν έχουμε πάρει τα οδοιπορικά του Ιουλίου και του Αυγούστου. Αιτία είναι πως ο υπεύθυνος νεφρολόγος της μονάδας είναι επιφορτισμένος με την συγκέντρωση των δικαιολογητικών. Σας υπενθυμίζω πως η μονάδα ξεκίνησε με δύο νεφρολόγους και σήμερα είναι μόνο ο εξαίρετος επιστήμονας κύριος Μιχάλης Τζανακάκης. Παρακαλώ όπως φροντίσετε να του παρέχετε διοικητική υποστήριξη (ειδική γραμματεία) για να απαλλαγεί από εργασίες που τον αποσπούν από το σημαντικό έργο περίθαλψης.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Αικατερίνη Σφυρόερα που πρόσφερε το ποσό 20.000€ για να διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος αναμονής για τους ασθενείς της μονάδας τεχνητού νεφρού. Για εμάς είναι σημαντικό γιατί ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο είμαστε εκτεθειμένοι στο κρύο ώσπου να ετοιμαστεί η μονάδα. Επίσης στη διαμόρφωση του χώρου είναι απαραίτητη η δημιουργία τουαλέτας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς μας τον νεφρολόγο κύριο Τζανακάκη και τον παθολόγο κύριο Λαλαπάνου που με επιμέλεια μας περιθάλπουν, όπως και τις νοσοκόμες που με επαγγελματισμό μας φροντίζουν.

Κόρωνος, 25-09-2022

Δημήτρης Α. Μανδηλαράς

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News