Νάξος – Μουτσούνα: Έρχεται (17/03) σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών (ΚΑΡΠΑ)

ΚΑΡΠΑ… Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση αποτελείται από θωρακικές συμπιέσεις και τεχνητό αερισμό με σκοπό την διατήρηση της ροής του αίματος και την οξυγόνωση κατά την καρδιακή ανακοπή. Αν και η συχνότητα επιβίωσης και η νευρολογική έκβαση σε ασθενείς με καρδιακή ανακοπή είναι κακή, η πρώιμη κατάλληλη αναζωογόνηση –περιλαμβανομένης και πρώιμης απινίδωσης- και η κατάλληλη φροντίδα μετά την καρδιακή ανακοπή , μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα και ως προς την επιβίωση αλλά και ως προς την νευρολογική έκβαση.

Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Γιατί στη Μουτσούνα την προσεχή Κυριακή (17/03) και στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών (ΚΑΡΠΑ) υπό την αιγίδα του Εκπαιδευτή Θοδωρή Βαρσαμά…  Όπως είναι γνωστό «η ΚΑΡΠΑ αποτελείται από θωρακικές συμπιέσεις και τεχνητό αερισμό με σκοπό να διατηρηθεί η ροή του αίματος και η οξυγόνωση μετά καρδιακή ανακοπή. Μια παραλλαγή της ΚΑΡΠΑ γνωστή και ως ΚΑΡΠΑ «μόνο χέρια» ή «μόνο συμπιέσεις» (COCPR) αποτελείται μόνο από θωρακικές συμπιέσεις. Αυτή η παραλλαγή προτείνεται σαν επιλογή για τους περαστικούς διασώστες ( δηλαδή για τους μη-ιατρούς που τυχαίνει να γίνονται μάρτυρες καρδιακής ανακοπής).

Η  όλη εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Καπόνια» της Μουτσούνας, θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Ζυγιστήριο και έχει ως στόχο την ενημέρωση των κατοίκων της Μουτσούνας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Παράλληλα, μας δίνει και την είδηση που αναφέρει ότι σε λίγες εβδομάδες θα υπάρχει μόνιμα στην Μουτσούνα απινιδωτής, ώστε να δίνονται οι Πρώτες Βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη. Και ελπίζουμε να μην χρειαστεί…

Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης...  

Συνημμένα Αρχεία: