Νάξος - Νοσοκομείο: Από την 1η Δεκεμβρίου σε τακτική λειτουργία ο αξονικός τομογράφος

Αξονικός Τομογράφος

Καιρός δεν ήταν; Από τον Οκτώβριο του 2019 έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο  - Κέντρο Υγείας της Νάξου ο αξονικός τομογράφος  - είχε μεταφερθεί από το Ασκληπιείο Βούλας με έξοδα του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου - λειτουργούσε έως τώρα σε έκτακτα περιστατικά όπως αποκαλύπτεται μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες η αναπληρώτρια διοικήτρια Καλλίτσα Φραγκίσκου, αλλά από την 1η Δεκεμβρίου θα είναι σε τακτική λειτουργία, λύνοντας ένα σημαντικό πρόβλημα για την τοπική κοινωνία... 

Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα, σε ερώτηση που κατέθεσε η Βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα, για το Νοσοκομείο της Νάξου, το ζήτημα του αξονικού τομογράφου είχε αναφερθεί ως ερώτηση: . Ισχύει πως παραμένει αναξιοποίητος ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου και αν ναι, πού οφείλεται αυτό και πώς θα διορθωθεί άμεσα;

Με βάση την ενημέρωση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού καθημερινά και οι σχετικές οδηγίες για την προετοιμασία των ασθενών, θα παρέχονται κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους με το Ακτινολογικό Τμήμα για τον προγραμματισμό του ραντεβού τους.

Ποιος ήταν ο λόγος που έως τώρα δεν είχε τακτική λειτουργία; Το γεγονός ότι είναι απαραίτητη η παρουσία και δεύτερου γιατρού με ειδικότητα Ακτινοδιαγνώστη ενώ έως τώρα από τον Ιούλιο του 2020 έχουν πραγματοποιηθεί 553 λήψεις αξονικού σε επείγοντα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς..... Και με δεδομένο ότι πλεον έχουμε ειδικευμένο γιατρό, ο αξονικός θα λειτουργήσει σε τακτική βάση...  

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου αναφέρει: 

"Σας ενημερώνουμε ότι από την 1/12/2021 θα λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και για τακτικά ραντεβού.  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού καθημερινά 8:00-9:30 πμ στο τηλέφωνο 2285 360632 (Ακτινολογικό Τμήμα).

Οδηγίες για την προετοιμασία των ασθενών, θα δίδονται κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τους με το Ακτινολογικό Τμήμα για τον προγραμματισμό του ραντεβού τους.

Κρίνεται σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι ο αξονικός τομογράφος μεταφέρθηκε από το ΓΝ Ασκληπιείου Βούλας και εγκαταστάθηκε στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου τον Οκτώβριο του 2019 με έξοδα που κάλυψε εξολοκλήρου ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Για τη ομαλή και ασφαλή λειτουργία του, ήταν απαραίτητη η παρουσία δεύτερου ιατρού Ακτινοδιαγνώστη, κάτι το οποίο, παρά τις εντατικές προσπάθειες τόσο της Διοίκησης του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, όσο και της 2ης ΥΠΕ, δεν κατέστη δυνατόν.

Με συντονισμένες ενέργειες και την αμέριστη υποστήριξη του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού,  του Δ/ντή Ακτινοδιαγνωστικής καθηγητή κ. Νικόλαου Κελέκη και του Ακτινοδιαγνώστη του ΓΝ-ΚΥ Νάξου κ. Κων/νου Σταμέλου πραγματοποιήθηκε η διασύνδεση του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ-ΚΥ Νάξου με το Β’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του ΠΓΝ Αττικόν, κατόπιν υλοποίησης από το ΓΝ-ΚΥ Νάξου των ενεργειών που προτάθηκαν από τον κ. Κελέκη (ΑΔΑ: 60Θ3469Η2Ο-ΡΟ5) και την υλοποίηση ενός νέου κόμβου-κλάδου (branch) στο σύστημα  Paxera PACS του ΠΓΝ Αττικόν αποκλειστικά για το ΓΝ-ΚΥ Νάξου.

Οι πρώτες αξονικές πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2020 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 553 λήψεις αξονικού σε επείγοντα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς, κατά τις ημέρες που ήταν σε υπηρεσία ο Ακτινοδιαγνώστης του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, ενώ κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για την περαιτέρω υποστήριξη του Τμήματος, πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις ειδικευόμενου Ακτινοδιαγνώστη από το ΠΓΝ Αττικόν. Η πρόσφατη μετακίνηση ειδικευμένου ιατρού Ακτινοδιαγνώστη στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου, καθιστά δυνατή τη λειτουργία του αξονικού και σε τακτική βάση.

Οι προαναφερθείσες ενέργειες δυστυχώς απαίτησαν χρόνο αλλά πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών, η οποία αποτελεί πρωταρχικό στόχο και μέλημα της Διοίκησης του ΓΝ-ΚΥ Νάξου.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ: ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΣΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News