Νάξος - Νοσοκομείο: επιβεβαίωση κρούσματος

Επίσημη επιβεβαίωση από το Νοσοκομείο Νάξου  για το κρούσμα συμπολίτη μας που βρέθηκε θετικός στο τεστ για covid-19 (Κορωνοϊός) 

Λίγα λεπτά μετά την είδηση που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ της Νάξου και αμέσως μετά την δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρη Λιανού ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο Νάξου με την υπογραφή της αναπληρώτριας Διοικήτριας ΚαΛλίτσας Φραγκίσκου που επιβεβαιώνει την είδηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σας ενημερώνουμε ότι στις 05/04/2020 προσήλθε στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου ασθενής 49 ετών, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, ο οποίος εξετάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου. 

Από τον απεικονιστικό και εργαστηριακό έλεγχο κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας και κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΕΟΔΥ έγινε λήψη δείγματος, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ στις 06/04/2020 και στις 22:30 της ίδιας ημέρας ενημερωθήκαμε ότι ο ασθενής είναι θετικός στο νέο κορωνοϊό Covid 19.  

Έγινε η προβλεπόμενη ενημέρωση στον ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και δρομολογείται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς. 

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή χρησιμοποίησε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.