Νάξος - Νοσοκομείο: "Ευχαριστήριο" για τη νέα δωρεά του Μαρτίνου στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Τέλη Ιουνίου του 2019 και μέσω του διοικητή του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, Κώστα Απιδόπουλο, γίνεται γνωστό ότι ο εφοπλιστής (επίτιμο μέλος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την προσφορά του σε διάφορους τομείς που άπτονται της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών) Αθανάσιος Μαρτίνος - μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Εργου ΑΙΓΕΑΣ - αναλάμβαν ετην κάλυψη του νοσηλευτικού προσωπικού για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ύψους 21.000 ευρώ..  

Κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως σημαντική βοήθεια και με την ελπίδα ότι δεν θα είχε συνέχεια, καθότι υπάρχει και ο κρατικός μηχανισμός.. Εννέα όμως μήνες μετά, έχουμε την ανακοίνωση από το Ιδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγειας - Νοσοκομείου Νάξου για τον ίδιο λόγο... Και πάλι ο εφοπλιστής Μαρτίνος, ανοίγει το πορτοφόλι του και καλύπτει τη μισθοδοσία για το 2020 του νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού... Δεύτερη φορά που ιδιώτης καλύπτει την μισθοδοσία, που όπως είναι γνωστό ξεκίνησε από την ΕΑΣ Νάξου.. Το κράτος; πουθενά... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Ιδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου που φέρει την υπογραφή του προέδρου κου Λάζαρου Θεόφιλου, αναφέρει:  

"Το Ίδρυμά Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου δημόσια θερμότατα ευχαριστεί και αυτή τη φορά, την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ και ιδιαίτερα τον διαχειριστή της, εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τη νέα δωρεά  των είκοσι ενός χιλιάδων (21.000,00) ευρώ, προς κάλυψη των εξόδων μισθοδοσίας, του τρέχοντος έτους, του εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο έχει προσληφθεί από το Ίδρυμα, για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου".