Νάξος - Νοσοκομείο: "Η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού είναι εγγυημένη"

Περί Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Νάξο... Μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση του Νοσοκομειου Νάξου ότι υπάρχει θέμα λόγω της διακοπής χρηματοδότησης από της ΕΑΣ Νάξου, έρχεται το Νοσοκομείο να κάνει έναν μίνι απολογισμό δράσης από τον Αύγουστου του 2017, να αναφερθεί για τις κινήσεις που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον με πλήρωση θέσεων είτε με μόνιμη θέση, είτε με επικουρικών και τέλος ένα ακόμη "ευχαριστώ" προς την πολιτική ηγεσία για την έως τώρα συμπαράσταση ... Α και έχουμε και την υπόσχεση ότι η Μονάδα έχει εγγυημένη λειτουργία τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον ελέω χρηματοδότησης από το Υπουργείο... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του Αναπληρωτή Διοικητή Κώστα Απιδόπουλου αναφέρει: 

"Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν) του Νοσοκομείου της Νάξου λειτουργεί απρόσκοπτα από τον Αύγουστο του 2017, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μέχρι τώρα 2.913 συνεδρίες σε 18 μόνιμους ασθενείς  - 10 από το νησί της Νάξου, 6 από την Πάρο, 1 από το Κουφονήσι και 1 από την Ίο – και εξυπηρετήσει παράλληλα 67 έκτακτα περιστατικά. Φιλοξένησε ακόμα 31 ασθενείς σε περιόδους αιχμής, ενώ έχουν προβλεφθεί και άλλες 34 φιλοξενίες ασθενών στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το κόστος λειτουργίας της Μονάδας, που επιμερίζεται κυρίως σε μισθοδοσία προσωπικού, αναλώσιμα υλικά, συντηρήσεις μηχανημάτων, μονάδας επεξεργασίας του νερού κτλ ανέρχεται έως σήμερα στο ποσόν των 425.000 ευρώ. Στο άμεσο μέλλον για την Μ.Τ.Ν συγκεκριμένα, με δημόσια πρόσκληση μέσω ΑΣΕΠ που ήδη τρέχει, θα πληρωθεί μία θέση μονίμου εξειδικευμένου Τ.Ε νοσηλευτή/τριας, ενώ επιπλέον δύο άτομα, ως νοσηλευτικό προσωπικό ΤΕ ή ΔΕ, θα διορισθούν επικουρικώς από τους καταλόγους του  Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού που είναι διαθέσιμοι στους δημόσιους Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) από το Υπουργείο Υγείας και υπάρχουν από τον Νοέμβριο του 2018.

Η Διοίκηση του ΓΝ-ΚΥ Νάξου αισθάνεται για όλα αυτά την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου τόσο για την θερμή έως τώρα συμπαράστασή τους στην λειτουργία της Μ.Τ.Ν, όσο και για την άμεση αποδοχή εκ μέρους τους της αύξησης των ορίων του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, που δίδει με τη σειρά του την ευχέρεια σε αυτό, να αντιμετωπίσει οιαδήποτε παρουσιαζόμενη δυσκολία.

Καταληκτικά η λειτουργία της Μ.Τ.Ν είναι εγγυημένη τόσο για το παρόν όσο και για το  μέλλον, μέσω της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News