Νάξος - Νοσοκομείο: Η μαρτυρία του πρώην δημάρχου Πάρου (Αργουζής) ως ασθενής και οι εντυπώσεις

"...Έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο και διαπίστωσα την άρτια οργάνωση στη λειτουργία του. Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαστήρια αποτελούν ενιαίο και συντονισμένο σύνολο στην υπηρεσία του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων. Και βέβαια όλη αυτή η πολυπληθής ομάδα λειτουργεί στα πλαίσια μιας διοίκησης που είναι πανταχού παρούσα καθ’ όλο το 24ωρο, προγραμματίζοντας και επέκταση των ιατρικών του τμημάτων. Τα πολιτικά πρόσωπα και οι φορείς του νησιού που με τους πολύχρονους αγώνες τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην ίδρυση του νοσοκομείου, πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι.... "

Ποιος το λέει, για ποιο νοσοκομείο μιλάει και γιατί;  Το λέει; Ο Κώστας Αργουζής, πρώην Δήμαρχος Πάρου, ο οποίος την 11η Φεβρουαρίου προχώρησε σε ανάρτησή στη σελίδα του σχετικά με την εμπειρία που βίωσε ως επισκέπτης - ασθενής στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου... Ναι, μας αρέσει όταν ακούμε καλά λόγια από άλλους. Ναι, θέλουμε το καλύτερο. Και σίγουρα μπορούμε. Και μας άρεσε ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι αναφέρθηκε ο κος Αργουζής - διετέλεσε δήμαρχος στο γειτονικό νησί την δεκαετία του 90 - στη συνέχεια της συλλογικής προσπάθειας που έγινε από πολιτικά πρόσωπα και φορείς ώστε να βελτιωθεί το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου... 

Και στην αναφορά του, όπως ήτνα λογικό δεν θα μπορούσε να αποφύγει και τη σύγκριση με το δικό του τόπο, την Πάρο, όπου όπως είναι γνωστό γίνεται προσπάθεια να αναβαθμιστεί το εκεί Κέντρο Υγείας. Τι αναφέρει; " Μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε και εμείς στο δικό μας νησί, το νοσοκομείο της Νάξου μας δίνει τη δυνατότητα λόγω της γειτνίασης, να το επισκεπτόμαστε οσάκις αντιμετωπίζουμε προβλήματα που καλύπτουν οι ειδικότητες που διαθέτει".

Κακά τα ψέματα, Πάρος και Νάξος έπρεπε εδώ και χρόνια να μάθουν να λειτουργούν ως Παροναξία... Δεν είναι κακό. Το είχαν ξεκινήσει κάποιοι, πρέπει να το ολοκληρώσουν. Κερδισμένα και τα δύο νησιά θα είναι από μία τέτοια κίνηση.

Ας δούμε όμως την πλήρη ανάρτηση του κου Αργουζή "  Τις προάλλες αντιμετώπιζα γαστρεντερολογικό πρόβλημα που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη. Απέφυγα τα νοσοκομεία της Αθήνας λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που θα αντιμετώπιζε συγγενικό μου πρόσωπο που θα με συνόδευε.

Απευθύνθηκα στο νοσοκομείο της Σύρου , επειδή είναι το πιο καλά οργανωμένο σε σχέση με τα νοσοκομεία της Νάξου και της Σαντορίνης. Με λύπη διαπίστωσα ότι δεν διέθετε γαστρεντερικό τμήμα. Στη συνέχεια απευθύνθηκα στο νοσοκομείο της Νάξου. Με πληροφόρησαν ότι υπάρχει γαστρεντερολόγος , ο οποίος, εκτός από την έξωθεν καλή μαρτυρία που τον συνοδεύει για την ποιότητα των ιατρικών του υπηρεσιών, έχει οργανώσει υποδειγματικά και το ιατρείο του νοσοκομείου με τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό , καλύπτοντας πλήρως τον πληθυσμό της Νάξου και των γύρω νησιών.
 
Έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο και διαπίστωσα την άρτια οργάνωση στη λειτουργία του. Γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαστήρια αποτελούν ενιαίο και συντονισμένο σύνολο στην υπηρεσία του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων. Και βέβαια όλη αυτή η πολυπληθής ομάδα λειτουργεί στα πλαίσια μιας διοίκησης που είναι πανταχού παρούσα καθ’ όλο το 24ωρο, προγραμματίζοντας και επέκταση των ιατρικών του τμημάτων.
 
Τα πολιτικά πρόσωπα και οι φορείς του νησιού που με τους πολύχρονους αγώνες τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην ίδρυση του νοσοκομείου, πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι, αφού μεγάλος αριθμός κατοίκων της Νάξου και των γύρω νησιών, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, το επισκέπτεται καθημερινά, χωρίς να χρειαστεί η μετακίνησή τους στην Αθήνα
 
Μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε και εμείς στο δικό μας νησί, το νοσοκομείο της Νάξου μας δίνει τη δυνατότητα λόγω της γειτνίασης, να το επισκεπτόμαστε οσάκις αντιμετωπίζουμε προβλήματα που καλύπτουν οι ειδικότητες που διαθέτει".
 
 

Τις προάλλες αντιμετώπιζα γαστρεντερολογικό πρόβλημα που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη. Απέφυγα τα νοσοκομεία της...

Δημοσιεύτηκε από Κώστας Αργουζής στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021
 
Να σημειώσουμε ότι στα σχόλια που υπάρχουν κάτω από την ανάρτηση του κου Αργουζή στη προσωπική του σελίδα στα social media έχουμε αναφορά για το γεγονός ότι πρέπει τα δύο νησιά να λειτουργήσουν αρμονικά στο χώρο της υγείας φέροντας ως σημείο αναφοράς το νέο λιμάνι στη θέση Καμινάκι στη Πάρο, είχαμε σχόλια για τα Νοσοκομεία Σύρου και Θήρας που δεν ήταν και ιδιαίτερα κολακευτικά (σε σχέση με αυτό της Νάξου) ενώ παρέμβαση έκανε και ο κος Λεβογιάννης - πρώην υπουργός - για να μας θυμίσει το ιστορικό του Νοσοκομείου, τις δράσεις που έγιναν και από ποιους τα τελευταία χρόνια αλλά και την .. επόμενη ημέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News