Νάξος – Νοσοκομείο: Ημερίδα (18/04) με θέμα τις καρδιολογικές παθήσεις στη παιδική ηλικία

Εδώ και αρκετούς μήνες, έχει ξεκινήσει μία ιδιαίτερα σημαντική για το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου… Και μιλάμε για την «σχέση» του με το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε επίπεδο παιδιατρικής κλινικής. Αποτέλεσμα; Τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος παιδιών προσχολικής ηλικίας με σημαντικά αποτελέσματα. Και τώρα έρχεται, η ώρα της ημερίδας… Θέμα: Καρδιολογικές Παθήσεις στην παιδική ηλικία». Πότε; Στις 18 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο. Και ομιλητές; Από τη μία ο Ιωάννης Γερμανάκης (από το Πανεπιστήμιο Κρήτης) και από την άλλη, η οικοδέσποινα Ανταλένα Τσατσοπούλου, παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου… Και το επόμενο διήμερο (19-20 Απριλίου) έχουμε παιδοκαρδιολογικούς ελέγχους…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης:  

«Το Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Νάξου, στο πλαίσιο συνεργασίας του με την Mονάδα Παιδοκαρδιολογίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αγίου Νικοδήμου, την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 7.00 μμ. Επίσημοι ομιλητές θα αποτελέσουν ο κ.κ Ιωάννης Γερμανάκης Αν. Καθηγ. Παιδιατρικής - Παιδοκαρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και η κ.κ Ανταλένα Τσατσοπούλου Παιδίατρος – Ερευνητής του Γενικού Νοσοκομείου-ΚΥ Νάξου

Σε συνέχεια της ημερίδας την Παρασκευή 19/04/2019 και το Σάββατο 20/04/2019 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένοι παιδοκαρδιολογικοί έλεγχοι στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Νάξου».

Εμείς να σημειώσουμε ότι οι καρδιολογικές εξετάσεις των παιδιών μπορούν να ανιχνεύσουν έγκαιρα σοβαρές για την υγεία των παιδιών καταστάσεις οι οποίες υπάρχουν από τη γέννηση του παιδιού (συγγενείς καρδιοπάθειες). Παράλληλα, υπάρχουν κληρονομικές παθήσεις, από τις οποίες συγκεκριμένες οικογένειες διατρέχουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Τέλος, ήδη από την παιδική ηλικία αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημεία καταστάσεων που οδηγούν σε αυξημένο κίνδυνο στην ενήλικο ζωή (υπέρταση, παχυσαρκία κτλ).

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News