Νάξος - Νοσοκομείο: Παραδόθηκε ο αξονικός τομογράφος

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Ωραίο δεν ακούγεται … Κι όμως στην περίπτωση του αξονικού τομογράφου γίνεται πραγματικότητα σήμερα Τρίτη 18 Ιουνίου. Πριν από μερικές ημέρες είχαμε δημοσιεύσει την ανάρτηση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Κώστα Απιδόπουλου, ο οποίος μας είχε προϊδεάσει για την … επόμενη ημέρα όσον αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Τι είχε αναφέρει; «"Ο νέος αξονικός 16 τομών του Νοσοκομείου Νάξου θα είναι εδώ την Τρίτη 18/6 Η μελέτη του χώρου είναι έτοιμη και βρισκόμαστε στο στάδιο αναζήτησης προσφορών διαμόρφωσης και ακτινοπροστασίας του χώρου. Έχουμε στόχο έως το τέλος Ιουλίου να τεθεί σε λειτουργία. Ευχαριστούμε θερμά την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου ΑΙΓΕΑΣ και τον κ. Θ. Μαρτίνο για την σημαντική αυτή προσφορά. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την κ. Όλγα Ιορδανίδου που ήταν η εμπνεύστρια της κίνησης αυτής".

Και σήμερα η μεταφορική εταιρεία που είχε αναλάβει την μεταφορά του αξονικού, παρέδωσε τον τομογράφο… Και ήδη έχει μπει στο χώρο που είναι προγραμματισμένος για να φιλοξενήσει τον Αξονικό τομογράφο και να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο έως το τέλος του μήνα… Είναι μία υπόσχεση που ακούστηκε για πρώτη φορά την Πρωταπριλιά του 2019, όταν μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας της Όλγας Ιορδανίδου - διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ μάθαμε ότι η Νάξος θα αποκτήσει εντός δύο μηνών αξονικό τομογράφο.

Τώρα αυτό που μένει είναι η στελέχωσή του… Εδώ να αναφέρουμε ότι έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό η ανακοίνωση πρόσληψης του Κωνσταντίνου Σταμέλου, ακτινοδιαγνώστη από το Νοσοκομείο Νίκαιας. Αρχικά για τρεις μήνες και στη συνέχεια για περισσότερο χρόνο...  Οπότε περιμένουμε και τους υπόλοιπους, μέσω ενημέρωσης από το Νοσοκομείο ώστε να υπάρχει πλήρη στελέχωση του τομογράφου που θα δώσει ανάσα στην ζωή του νησιού... Κυρίως αυτός που χρειάζεται ειναι ο γιατρός που θα "διαβάζει" τα αποτελέσματα ώστε να αποφεύγουμε το χρόνο τηςμεταφοράς δεδομένων σε νοσοκομείο της Αθήνας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News