Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΝάξος - Νοσοκομείο: Σε ετοιμότητα για πιθανό κρούσμα κοροναϊού

Νάξος – Νοσοκομείο: Σε ετοιμότητα για πιθανό κρούσμα κοροναϊού

|

Μετά το Νοσοκομείο της Σύρου και αυτό της Νάξου τίθεται σε ετοιμότητα για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος του κοροναϊού – Που μπορείτε να επικοινωνήσετε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα 

Με τον κοροναϊό να δείχνει ότι όχι μόνο αντέχει, αλλά και να αναπτύσσετε, όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία στον κόσμο είναι σε εγρήγορση… Και αυτό ισχύει και στην Ελλάδα, όπου οι Κινέζοι, ειδικά την χειμερινή περιόδο, ταξιδεύουν συνεχώς και έρχονται προς τα νησιά των Κυκλάδων… Μάλιστα, από τα πρώτα ύποπτα περιστατικά ήταν στην Σαντορίνη, όπου άμεσα αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε λόγο ανησυχίας.. Η 2η ΔΥΠΕ έχει μεν ορίσει το “Αττικόν” και το “Θριάσιο” νοσοκομείο σε κατάσταση ετοιμότητας για υποδοχή ανθρώπων που ίσως έχουν κρούσμα του ιού, αυτό όμως δεν αφήνει άλλα νοσοκομεία ή περιοχές να εφυσηχάζουν.. Και μετά το Νοσοκομείο της Σύρου, που όπως αναφέραμε και χθες  η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γ.Ν. Σύρου μετά από έκτακτη σύσκεψη των συναρμοδίων Υπηρεσιών και φορέων (Γεν. Δ/νση Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΕΠΥ), για τη διασφάλιση του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας απέναντι σε ενδεχόμενη απειλή εμφάνισης ύποπτου περιστατικού του νέου κοροναϊού προέβη σε έλεγχο της επάρκειας και της ακαταλληλότητας του διαθέσιμου εξοπλισμού, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας. 

Ε σήμερα, ήρθε η σειρά και του Νοσοκομείου Νάξου. Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης “ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε ετοιμότητα, υπάρχει επάρκεια των απαραίτητων ειδών ατομικής προστασίας και έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος. Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις και τις νέες οδηγίες για το νέο κοροναϊό (2019-nCoV)”.

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει:  “Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 30/1/2020 προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση πιθανού ύποπτου κρούσματος από το νέο κοροναϊό (2019-nCoV).

Όπως είναι γνωστό η επιδημία του νέου κοροναϊού ξέσπασε στην πόλη Wuhan της κινεζικής επαρχίας Hubei, στην οποία καταμετρώνται και τα περισσότερα κρούσματα. Προς αποφυγή πανικού, σας γνωρίζουμε ότι ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV), ανήκει στην ευρύτερη «οικογένεια» των κοροναϊών. Στελέχη αυτής της «ομάδας» ιών  προκαλούν ποικίλης βαρύτητας λοιμώξεις αναπνευστικού σε ανθρώπους και ζώα και ευθύνονται περίπου για το ένα τρίτο των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο.  

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε ετοιμότητα, υπάρχει επάρκεια των απαραίτητων ειδών ατομικής προστασίας και έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος. Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις και τις νέες οδηγίες για το νέο κοροναϊό (2019-nCoV).

Συστάσεις προς τους πολίτες:

  1. Να αποφύγετε ταξίδια σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση της επιδημίας του νέου κοροναϊού (2019-nCoV).
  2. Σε περίπτωση ταξιδιού σε περιοχές με επιδημία του νέου κοροναϊού, φροντίστε
  • να αποφύγετε την επαφή με νεκρά ή ζωντανά ζώα των αγορών ζώων και προϊόντων ζωικής προέλευσης, πουλερικών και θαλασσινών και την επαφή με ασθενείς που έχουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.
  • Τηρείτε αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής (πλύσιμο χεριών, αποφυγή χειραψίας και επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, χρήση χαρτομάντηλου όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε).
  • Αναζητείστε άμεσα ιατρική βοήθεια σε περίπτωση που εμφανίσετε συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετό, βήχα, αναπνευστική δυσχέρεια).
  1. Μετά την επιστροφή σας από περιοχές με κρούσματα από το νέο κοροναϊό, θα πρέπει για 14 ημέρες να είστε σε επαγρύπνηση, να φοράτε απλή μάσκα και σε περίπτωση που εμφανίσετε πυρετό και συμπτώματα από το αναπνευστικό (βήχα, δύσπνοια κλπ), θα πρέπει :
  • Να παραμείνετε στο σπίτι σας και να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό σας, ή να ενημερώσετε τον ΕΟΔΥ (τηλ: 210-5212054), ή το 166, αναφέροντας οπωσδήποτε το ταξίδι σας σε περιοχή με κρούσματα του νέου κοροναϊού.
  • Τονίζουμε ότι είναι απαραίτητο να φοράτε μάσκα προς αποφυγή μετάδοσης της νόσου και να αναμένετε το ΕΚΑΒ να σας μεταφέρει με ασφάλεια.

Σε κάθε περίπτωση ύπαρξης νέων δεδομένων και οδηγιών από τον ΠΟΥ και τον ΕΟΔΥ, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, θα επανέλθει με νέο δελτίο τύπου.

Τηλ. Επικοινωνίας με το ΓΝ-ΚΥ Νάξου: 22853-60500, 22853-60508, 22853-60501


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Να επιστρέψει η ουσία της Λαμπαδηδρομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για τη παρουσία πολιτικών προσώπων στη λαμπαδηδρομία στα νησιά των Κυκλάδων

Πειραιά: Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν μπει στο “Blue Star Naxos” (video)

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα λίγο πριν τον απόπλου του "Blue Star Naxos" για Πάρο - Νάξο - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργό (δείτε το video)

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Εκτακτο – Νάξος: Δεν “είδε” το αεροπλάνο της Olympic Air το αεροδρόμιο και γύρισε Αθήνα

Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσε να προσγειωθεί το αεροσκάφος της Olympic Air το αεροδρόμιο της Νάξου - Επέστρεψε στην Αθήνα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΠΝΟ: Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά (Μεγάλη Τετάρτη)

Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη 1η Μαΐου – Απεργία της ΠΝΟ (διαβάστε την ανακοίνωση)

ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Θα διατεθεί στους παραγωγούς, δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του

Πάσχα: Εκπτώσεις για την μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ελληνική Βουλή: Ο πρώην βουλευτής των “Σπαρτιατών”, Φλώρος, γρονθοκόπησε τον Γραμμένο της “Ελληνικής Λύσης”

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Πώς έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος με την κυβέρνηση

Βρέθηκε η χρυσή τομή... Ποιες ήταν οι κατάλληλες κινήσεις

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της