Νάξος: Ξεκίνησε εθελοντική αιμοδοσία

Αιμοδοσία… Μία αγαπητική πράξη προς τον συνάνθρωπό μας… Αιμοδοσία… η χορήγηση αίματος με την μετάγγιση και κατ’ επέκταση την όλη οργάνωση που ασχολείται με τη λήψη, συντήρηση και διάθεση του αίματος. Το πιο εντυπωσιακό;  Στην Ελλάδα αναζητούνται ετησίως 700.000 μονάδες αίματος, μόλις το 35% συλλέγεται από εθελοντές αιμοδότες, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό συλλέγεται από δότες αντικατάστασης, δηλαδή συγγενείς και φίλους του ασθενή.

Υπάρχουν όμως και οι εθελοντές. Αυτοί που προσφέρουν δέκα λεπτά από το χρόνο τους σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Παράλληλα, κάνουν καλό και στον εαυτό τους καθότι πρέπει το αίμα να ανανεώνεται… Έχοντας δε κάρτα εθελοντή αιμοδότη μπορεί να χρειαστεί αίμα και με συνοπτικές διαδικασίες να έχει την άμεση συμπαράσταση…

Γιατί το αναφέρουμε; Γιατί πολύ απλά ο Σύλλογος "Εθελοντική Αιμοδοσία Νάξου" σε συνεργασία με το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας Νάξου οργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, στον Ιερό Ναό της Παντάνασσας. Από σήμερα το πρωί (09:00) της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου και έως την 20η Δεκεμβρίου. Με παρουσία όχι μόνο στη πόλη της Νάξου αλλά και σε χωριά της πεδινής Νάξου..

Με βάση το πρόγραμμα, έχουμε σήμερα Δευτέρα το απόγευμα εθελοντική αιμοδοσία από τις 5 έως τις 8 το βράδυ και αύριο το πρωί από τις 9 έως τις 1 το μεσημέρι

Στη συνέχεια, η κινητή μονάδα θα μεταφερθεί στο Γλινάδο (πρώτος σταθμός) από τις 4 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται σε Τρίποδες (09:00 – 13:00) και Άγιο Αρσένιο (16:00 – 20:00) πριν κλείσει τη μίνι περιοδεία της στο Κουρουνοχώρι από τις 4 έως τις 8 το βράδυ της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου.. .