Νέο Stop στην "απαγωγή" του ασθενοφόρου

Εδώ και μερικές ημέρες παίζεται ένα παιχνίδι παραλόγου στη γειτονική Πάρο με αφορμή το θέμα της μετακίνησης του νέου ασθενοφόρου από τη Πάρο προς τη Μύκονο καθότι η διοίκηση του ΕΚΑΒ (εδρεύει στη Μυτιλήνη) θεώρησε ότι το «Νησί των ανέμων» έχει μεγαλύτερες ανάγκες. Κι έτσι προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει από τη Πάρο το νέο ασθενοφόρο που αποκτήθηκε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πριν από τρεις ημέρες, είδαμε τον Δήμαρχο Πάρου κο Κωβαίο να βουτάει στο λιμάνι και να αρπάζει τα κλειδιά του ασθενοφόρου λίγο πριν αυτό βρεθεί εντός ταχυπλόου για τη Μύκονο.

Χθες είχαμε μία ακόμη εξέλιξη σύμφωνα με την ιστοσελίδα Parosnews.gr  όπου «καμιά σαρανταριά πολίτες του νησιού μας, και όχι ο θεατράλε δήμαρχος Πάρου, εμπόδισαν τη φόρτωση του ασθενοφόρου στο καράβι – καταρχήν – για Αθήνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα μόλις διάβασαν την έκτακτη είδηση που δημοσιέυθηκε από το parosnews.gr και σε άλλους ιστότοπους και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι πήγαν στο λιμάνι λίγο μετά τα μεσάνυκτα και απαίτησαν να μην φορτώσει το όχημα, το προσωπικό του ΕΚΑΒ Πάρου. Το πλοίο αναχώρησε τελικά, χωρίς το ασθενοφόρο του νησιού μας.

Υπό την ραγδαία αλλαγή του κλίματος μεταξύ των πολιτών για το δήμαρχο θεατράλε Μ.Κωβαίο, ο ίδιος κατέβηκε στο λιμάνι προφανώς για να κατευνάσει τα πνεύματα των Παριανών που έλαβαν γνώση της παρασκηνιακής συμφωνίας του να μετακινηθεί νύχτα το ασθενοφόρο.

Ο έπαρχος Πάρου Κ. Μπιζάς, φέρεται να γνώριζε πρώτος την αλλαγή στάσης του δημάρχου Πάρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έλαβε το απόγευμα σχετικό τηλεφώνημα από ανώτατο θεσμικό παράγοντα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που του είπε ότι ο «δήμαρχος έχει τουμπάρει».

Ο Κ. Μπιζάς εξέφρασε τη διαφωνία του στο δήμαρχο και επικοινώνησε με κάποιους από εκείνους που βρέθηκαν στο λιμάνι απόψε το βράδυ για να αποτρέψουν τη νέα προσπάθεια μεταφοράς του ασθενοφόρου».

Τα σχόλια και οι διαπιστώσεις είναι από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, εμείς απλά παραθέτουμε το γεγονός και ελπίζουμε ότι σύντομα θα λυθεί μία και καλή το ζήτημα ελπίζουμε υπέρ της Πάρου γιατί το έχουν ανάγκη…  

Φωτογραφία Γιώργος Καρατζάς, studio Αχιλέας