Νοσοκομείο Νάξου: Εγκρίθηκε η μόνιμη θέση Νεφρολόγου

Θυμάστε αλήθεια το δημοσίευμα στο ygeianet.gr όπου ο Κώστας Απιδόπουλος στα τέλη Ιουνίου του 2016 ως συντονιστής της τοπικής ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε «Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε καν αναισθησιολόγος και δεν μπορούσε να γίνει νάρκωση ώστε να διασωληνώνονται οι ασθενείς. Ουσιαστικά, το νοσοκομείο δεν παρέχει ούτε πρωτοβάθμια ούτε δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν γίνονται καθόλου χειρουργεία, ούτε και τοκετοί». Αλήθεια, τώρα ποια δήλωση θα μπορούσε να κάνει;

Να ξεκαθαρίσουμε… Το νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου δεν έχει γίνει Memorial όπως αρέσκονταν να λέει κάποιος εκ των ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί με το Νοσοκομείο στο πρόσφατο παρελθόν. Αλλά γίνονται βήματα. Κι αυτό είναι που μετράει. Αργά και σταθερά βήματα προς τα εμπρός.

Μανιός και δράσεις

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή “Al – iberti News” είχε δηλώσει ότι η σχετική απόφαση για τη δημιουργία οργανικής θέσης νεφρολόγου στον Οργανισμό του Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου έχει ήδη μπει από την προηγούμενη εβδομάδα ενώ εντός των ημερών θα υπάρξει και η δημοσίευση στο ΦΕΚ. Είχε προσθέσει ότι ο δρόμος όμως θα ήταν μακρύς. «Δεν σημαίνει ότι ανοίξαμε και σας …περιμένουμε» Είχε πει ότι για να λειτουργήσει ένας τεχνητός νεφρός (μονάδα) θα πρέπει να γίνει ο έλεγχος μηχανημάτων (σ.σ. έχει γίνει), εκπαίδευση νοσηλευτριών (σ.σ. είναι σε εξέλιξη), έλευση νεφρολόγων. Και όχι μία. Αλλά δύο ώστε ν αμπορεί να υπάρχει πάντα αναπληρωτής από τη στιγμή που «ένας γιατρός είναι πάντα κανένας….» Και βέβαια να υπάρχει καρδιολόγος…. Γιατί όπως επιμένει ένας φίλος «Ότι βήμα γίνεται θα έχει … σκοινί ασφαλείας. Αργά και σταθερά».

Α και να προσθέσουμε ότι πάντα στο …τραπέζι είναι η πρόταση από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου που διαθέτει χρήματα (σ.σ. 100.000 ευρώ το χρόνο για τρία χρόνια) για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Επιβεβαίωση

Και μένοντας στα θέματα που έχουν σχέση με το Νοσοκομείο Νάξου τον Οκτώβριο, έρχεται η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σύρου – Νάξου κα Μαργαρίτα Μπουραντά και μας λέει στη πρώτη επίσημη συνέντευξή της «υπάρχει και ένα κομμάτι σε συνεργασία με τον συνάδελφο στην Νάξο για να βάλουμε σε λειτουργία την μονάδα τεχνητού Νεφρού της Νάξου. Έχει γίνει έλεγχος των μηχανημάτων,  πάει καλά οπότε αναμένουμε και εκεί να έρθουν ειδικευμένοι Νεφρολόγοι. Επίσης στο Νοσοκομείο της Νάξου αναμένονται τρεις μόνιμες θέσεις, ένας Καρδιολόγος, ένας Παθολόγος κι ένας Παιδίατρος».

Έγκριση

Και φτάνουμε στο σήμερα… Όπου χθες γράψαμε για την έλευση τριών γιατρών που είχε ανάγκη το Νοσοκομείο της Νάξου… του Παιδίατρου, του παθολόγου και του δεύτερου καρδιολόγου. Και σήμερα γίνεται γνωστό ότι εγκρίθηκε η προκήρυξη θέσης μόνιμου γιατρού ειδικότητας Νεφρολογίας (δείτε εδώ τη σχετική έγκριση) . Έγκριση που έγινε στις 22 Δεκεμβρίου και φέρει την υπογραφή του υπουργού Υγείας…. Και πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του γιατρού. Και μην ξεχνάμε ότι όταν μπαίνει το νοσοκομείο σε μία τέτοια κίνηση σημαίνει ότι ο γιατρός είναι stand bye… Άρα; Η δήλωση του βουλευτή κου Μανιού ότι από την Ανοιξη θα γίνουν τα πρώτα δειλά βήματα είχε δίκιο… Υπομονή λοιπόν…