Νοσοκομείο Νάξου: Επίσκεψη από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου κατά του πόνου

Πόνος... Όλοι τον έχουμε αισθανθεί. Κάποιοι αντέχουμε. Κάποιοι άλλοι όχι. Εϊτε μιλάμε για μία στιγμή. Είτε για μία ... ζωή. Και αυτή η δυσάρεστη εμπειρία με διάρκεια έχει αντικειμενικές συνέπειες στην καθημερινότητα, στην κοινωνική ζωή, στην εργασία και την ψυχοσύνθεση μας… Και μία σημαντική λύση δίνεται από το Ιατρείο Πόνου. Ακούγεται παράξενο αλλά είναι αλήθεια και το κυριότερο πραγματικό. 

Προσφέρει δε μία εξειδικευμένη αντιμετώπιση  από κατάλληλα εκπαιδευμένους ιατρούς στα χρόνια σύνδρομα πόνου και σχετίζεται με νεοπλασματικές νόσους, πόνο μετά από τραυματισμό ή χειρουργικές επεμβάσεις. Και βέβαια είναι πάντα σε δυναμική διαρκή συνεργασία με όλα τα τμήματα του νοσοκομείου…

Και στις Κυκλάδες έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2016... με τον αναισθησιολόγο Γιάννη Χρονάκη στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου… Και ήταν το πρώτο σε όλες τις Κυκλάδες … Η αντίδραση των κατοίκων του νησιού άμεση. Και το νέο μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα… Και άρχισαν να έρχονται στο ιατρείο και να βρίσκουν λύσεις άνθρωποι που για χρόνια πονούσαν (σ.σ. ανάμεσα στα άλλα από κεφαλαλγίες, οσφυαλγίες, αρθριτικά, πόνος από καρκίνο, πόνος από νευροπάθειες - αγγειοπάθειες, πόνοι περιόδου κ.α.)… Μετά από μία σύντομη διακοπή λόγω  μετεκπαίδευσης του κου Χρονάκη, από τον Σεπτέμβριο του 2017 οι πόρτες του Ιατρείου Πόνου άνοιξαν και πάλι.

Και οι δράσεις συνεχίζονται... Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα (20 Ιουνίου) θα έχει μία ευχάριστη έκπληξη. Την έλευση στη Νάξο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου κατά του Πόνου (EuLAP: European League Against Pain)  κας Αθηνά Βαδαλούκα, Αν. Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής, Γραμματέα Παγκοσμίου Ινστιτούτου Πόνου (WIP),  Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας(ESRA). Και μαζί με το επιτελείο της θα πραγματοποιήσει ιατρείο στο Εξωτερικό Ιατρείο Πόνου  του Νοσοκομείου και θα συζητήσει με τον κάθε  Ασθενή εξατομικευμένες και εξειδικευμένες θεραπείες κατά του πόνου. 

Δείτε την σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου που αναφέρει "  Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε την επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ Νάξου, την Τετάρτη 20η Ιουνίου  2018, των Μελών του Διοικητικού  Συμβουλίου  της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής (ΠΑΡΗ-ΣΥ-Α) με επικεφαλής την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου κατά του Πόνου (EuLAP: European League Against Pain)  κα Αθηνά Βαδαλούκα, Αν. Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής, Γραμματέα Παγκοσμίου Ινστιτούτου Πόνου (WIP),  Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας(ESRA).

Σημειώνεται ότι η κα Βαδαλούκα θα πραγματοποιήσει ιατρείο στο Εξωτερικό Ιατρείο Πόνου  του Νοσοκομείου μας με το επιτελείο της και θα συζητήσουμε με τον κάθε  Ασθενή εξατομικευμένες και εξειδικευμένες θεραπείες κατά του πόνου".

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Γιάννη Χρονάκη όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Ιατρείου Πόνου στο Νοσοκομείο Νάξου όπου εξηγεί τι είναι "Ιατρείο Πόνου', η χρησιμότητα του και μίνι περιήγηση στο χώρο του ιατρείου