Νοσοκομείο Νάξου: Ερχονται γιατροί και χείρα βοηθείας από Δήμο

Οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Νάξο τρέχουν…. Ξεκινάμε από τα φρέσκα …νέα. Και αυτό γιατί ξεκινάει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων σήμερα για τα 4000 άτομα νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού που θα προσληφθούν μέσα από το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης τύπου κοινωφελούς εργασίας…. Από το σύνολο των θέσεων οι 2.700 θα καλυφθούν από νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτών), καθώς και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό (π.χ. βοηθοί θαλάμου, μεταφοράς ασθενών, τραυματιοφορείς κλπ). Επιπλέον 1.000 θέσεις θα καλυφθούν από προσωπικό εξειδικευμένων υγειονομικών ειδικοτήτων, όπως οδηγοί ασθενοφόρων, ακτινολόγοι, φυσιοθεραπευτές, παρασκευαστές χειριστές ιατρικών συσκευών κ.α., ενώ 300 ωφελούμενοι θα καλύψουν διάφορες ειδικότητες σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας, όπως είναι το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο ΕΟΦ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και ο ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης. Υπενθυμίζεται πως τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό, ήταν να βρεθούν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όμως μετά την ακύρωση του διαγωνισμού τελικά βρέθηκαν από την ανακατανομή δημοσίων πόρων, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό. Και από την κατανομή αυτή το νοσοκομείο της Νάξου θα ωφεληθεί με 20 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό… Σπουδαία νέα δεν νομίζεται; 
Επιδότηση Δήμου 
Όμως, έχουμε και καλύτερα.. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (08/12) και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως θα επιδοτήσει ο Δήμος κάθε επικουρικό γιατρό που θα επιλέξει να υπηρετήσει στο Νοσοκομείο Νάξου Η πρόταση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου με το ΔΣ του Νοσοκομείου Νάξου, με το Διοικητή του Νοσοκομείου κο Κώστα Απιδόπουλο να εκφράζει την αναγκαιότητα για στήριξη των γιατρών που έρχονται στη Νάξο. Και ο Δήμος έχοντας λάβει απόφαση να στηρίξει το νοσοκομείο αποφάσισε να δώσει ένα επιπλέον οικονομικό κίνητρο στους επικουρικούς γιατρούς: 400 ευρώ που θα καλύπτει στέγαση και φαγητό και στον προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό έχει ενταχθεί ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ. Από τη πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Απιδόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας ότι «θα θέλαμε να γίνει θεσμός για το νησί μας όλο αυτό και με αυτό τον τρόπο να γεμίσουμε με γιατρούς το νοσοκομείο μας".
Η πρόταση της περιφέρειας 
Και περνάμε στα νέα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου μέσω επιστολής προς όλους τους ιατρικούς συλλόγους όλης της χώρας, έγινε γνωστό ότι επιδοτούνται τριάντα εννέα (39) θέσεις γιατρών στο χώρο ευθύνης της. Οι είκοσι (20) εξ αυτών στις Κυκλάδες και δη σε Τήνο (6), Πάρο (3), Μύκονος (3), Άνδρος (3), Αμοργός (3), Μήλος (1) και Κίμωλος (1) ενώ στην επιστολή του ο αρμόδιος εντεταλμένος στο χώρο της υγείας κος Καραμαρίτης αναφέρει «Το ύψος της αποζημίωσης ανά μήνα είναι 450,00€ και έχει διάρκεια τρία χρόνια. Το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη υπηρετούν 15 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν την αποζημίωση των 450,00€». Καταλήγει τονίζοντας «σας παρακαλούμε θερμά να στηρίξετε την προσπάθεια της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, η οποία πρώτη ξεκίνησε τον αγώνα, στο τέλος του 2014, για τη νόμιμη καταβολή της αποζημίωσης στους ιατρούς, ενημερώνοντας τους συναδέλφους σας , που θέλουν να υπηρετήσουν σε Υγειονομικές μονάδες των νησιών μας»
Ακολουθεί η πλήρης επιστολή 
Κυρία/κύριε Πρόεδρε,
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή και κλιμακούμενη υποστελέχωση των δομών υγείας στα νησιά μας, αποφάσισε την παροχή κινήτρων σε ιατρούς αγροτικούς και επικουρικούς, που δέχονται να υπηρετήσουν σε κενές θέσεις ΠΙ, ΠΠΙ, ΚΥ και Νοσοκομείων της Περιφέρειας μας.
Το ύψος της αποζημίωσης ανά μήνα είναι 450,00€ και έχει διάρκεια τρία χρόνια. Το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη υπηρετούν 15 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν την αποζημίωση των 450,00€.
Κυρία/ε Πρόεδρε, σας παρακαλούμε θερμά να στηρίξετε την προσπάθεια της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, η οποία πρώτη ξεκίνησε τον αγώνα, στο τέλος του 2014, για τη νόμιμη καταβολή της αποζημίωσης στους ιατρούς, ενημερώνοντας τους συναδέλφους σας , που θέλουν να υπηρετήσουν σε Υγειονομικές μονάδες των νησιών μας. Στο πλαίσιο αυτό, σας επισυνάπτω πίνακα με  39 θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως συντάχθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για τις οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα αιτήσεις στον αρμόδιο φορέα (2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου).
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Εντεταλμένος σε θέματα Υγείας
Νικόλαος Καραμαρίτης
Και ακολουθεί η λίστα με τις ανάγκες της Περιφέρειας 

Με πληροφορίες από το naxostimes.gr και dimokratiki.gr 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News