Νοσοκομείο Νάξου: Εξυπηρετούμε 9 νεφροπαθείς στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Είναι η 6η Οκτωβρίου 2017 και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εγκαινιάζει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στη Νάξο… Ένα όνειρο ζωής γίνεται πραγματικότητα… Από τις 11 Αυγούστου η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί και με την κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να επενδύσει στο χώρο της υγείας με μεθοδικότητα και υπομονή καταφέρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε κινήσεις που δίνουν ανάσες…

Και έτσι υπό τη νέα διοίκηση έρχονται στο νησί και στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου δύο νεφρολόγοι, μία έμπειρη νοσηλεύτρια και εκπαιδεύτηκαν άλλες τέσσερις. Λειτούργησε η όσμωση, η οποία συνδέθηκε με τη Μονάδα, ελέγχθηκαν τα μηχανήματα, και με την αξιέπαινη δωρεά ιδιωτών, αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά κρεβάτια στη διάθεση των ασθενών. Και νεφροπαθείς της Νάξου, που είχαν αναγκαστεί είτε να ταξιδεύουν, είτε να μετακομίσουν σε Σύρο και Αθήνα, μπορούν πλέον να ζήσουν στον τόπο τους. Μάλιστα, ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κος Κώστας Απιδόπουλος, εκείνη  την ημέρα είχε δηλώσει συγκινημένος «Είναι μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου. Υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα. Τα καλύτερα έρχονται”…
Και  σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου έχουμε την πρώτη επίσημη ενημέρωση για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και του Νεφρολογικού Ιατρείου.. Και μαθαίνουμε ότι σε καθημερινή λειτουργία εξυπηρετούνται 9 ασθενείς και από τις 11 Αυγούστου έχουμε γίνει 230 τακτικές συνεδρίες και 8 έκτακτες… Κρατάμε δε ότι «τα καλύτερα έρχονται»..

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου

«Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ξεκίνησε την λειτουργία της στις 11/08/2017, λειτουργεί  καθημερινά και εξυπηρετεί 9 ασθενείς, μόνιμοι κάτοικοι της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Συνολικά έχουν γίνει 230 τακτικές συνεδρίες και 8 έκτακτες από τη έναρξη λειτουργίας της.

Παράλληλα με την λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού, λειτουργεί στο νοσοκομείο Νεφρολογικό ιατρείο για την εκτίμηση και παρακολούθηση ασθενών με επιδείνωση νεφρικής λειτουργίας, χρόνια νεφρική νόσο, αρτηριακή υπέρταση κύησης, λευκωματουρία, αιματουρία, νεφρολιθίαση, σπειραματικές παθήσεις, διερεύνηση ασθενών με κύστες νεφρών καθώς και παρακολούθηση και ρύθμιση της φαρμακευτικής αγωγής ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη και αρτηριακή υπέρταση.

Στο νεφρολογικό ιατρείο πραγματοποιείται μικροσκοπική εξέταση – ίζημα ούρων καθώς και εξετάσεις  ασθενών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση.

Το ιατρείο λειτουργεί από Τρίτη έως Πέμπτη για τα τακτικά περιστατικά ενώ Δευτέρα και Παρασκευή γίνεται επανεξέταση και εκτίμηση ασθενών με Νεφρολιθίαση και ασθενών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση.

Πληροφορίες και Ραντεβού  δίνονται από τους Νεφρολόγους του τμήματος κ. Τζανακάκη και  κ. Σωτηράκη στα τηλέφωνα 22853-60684 και 22853-60626».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News