Νοσοκομείο Νάξου: Ξεκίνησε (04/07) η λειτουργία του νευρολογικού ιατρείου

Από τις 21 Ιουνίου είχαμε μεταφέρει την είδηση ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του Νοσοκομείου Νάξου έρχεται νευρολόγος. Και μάλιστα, ένας Ναξιώτης, ο Γιαννούλης Μανωλάς (σ.σ. εγγονός του Γιαννούλη Εμ. Μανωλά που είχε την πρώτη πολυκλινική στη Νάξο και δη στο κτήριο που στεγάζεται σήμερα η Alpha bank) που έρχεται ως επικουρικός έρχονταν να καλύψει τη θέση του νευρολόγου για τα επόμενα τρία χρόνια. Υπήρχε και η σχετική υπογραφή από την διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Όλγα Ιορδανίδου και όλα είχαν με το …Νόμο και τη Βούλα.

Και σήμερα, το πρωί πήραμε το δελτίο Τύπου από το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου με την υπογραφή του αναπληρωτή διοικητή κου Απιδόπουλου που μας πληροφορεί ότι το νευρολογικό τακτικό ιατρείο έχει ανοίξει από τις 4 Ιουλίου και λειτουργεί κανονικά υπό τον γιατρό κο Γιαννούλη. Και μας δίνει πληροφορίες για τις παθήσεις που εξετάζονται αλλά και για το πώς θα κλείνουν τα ραντεβού…

Ας δούμε το δελτίο Τύπου

«Σας ενημερώσουμε ότι από τις 4 Ιουλίου λειτουργεί στο  Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου Νευρολογικό Ιατρείο από τον Επικουρικό Επιμελητή Β’ του Νοσοκομείου κ. Γιαννούλη Μανωλά.

Στο τακτικό ιατρείο (που άρχισε να λειτουργεί από τις 4 Ιουλίου) εξετάζονται παθήσεις του νευρικού συστήματος, όπως Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας, Alzheimer (και άλλες μνημονικές διαταραχές), επιληψία και εγκεφαλικά επεισόδια και κάθε μορφή κεφαλαλγίας (όπως ημικρανίες κτλ) ή χρονίου πόνου (συμπεριλαμβανομένης της οσφυαλγίας και της αυχεναλγίας), ζάλη-ίλιγγος, αιμωδίες (μουδιάσματα), αδυναμία. Επίσης εξετάζονται, παθήσεις των μυών και των νεύρων, όπως μυοπάθειες και νευροπάθειες, αλλά και της νευρομυϊκής σύναψης (μυασθένεια).

Στο νέο αυτό ιατρείο, επιπλέον, αντιμετωπίζονται επείγοντα περιστατικά, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, Status epilepticus, νευρολογική εξέταση κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, οξεία σύγχυση, απώλεια αισθήσεων, κώμα, μυασθενική κρίση.

Όσοι και όσες επιθυμούν να εξεταστούν, μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού στα τηλέφωνα 22853-60501 και 22853-60515, από Δευτέρα ως Κυριακή και ώρες 8:00-14:00».