Νοσοκομείο Νάξου: Ξεκινούν (15/03) οι ενδοσκοπήσεις

Εάν ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας που το Νοσοκομείο Νάξου ξεκίνησε τις εξετάσεις όσον αφορά τις ενδοσκοπήσεις, ο Απρίλιος είναι αυτός που έχει σχέση με τις επεμβάσεις... Αλλο είναι άλλωστε μία απλή εξέταση μέσω του τακτικού ιατρείου και άλλο η εκτέλεση ενδοσκόπηση είτε μιλάμε για γαστροσκοπήσεις είτε για κολονοσκοπήσεις... 

Οπως θυμόμαστε στις 2 Νοεμβρίου είχε γίνει γνωστό ότι καλύφθηκε η θέση του γαστρεντερολόγου για πρώτη φορά στην ιστορία του Νοσοκομείου και μάλιστα με ένα ...δικό μας παιδί, τον Μιχάλη Τσακωνιάτη, ο οποίος και έρχεται στη Νάξο με βάση την σχετική απόφαση ως "ως επικουρικός γιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝ - ΚΥ Νάξου, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η διάρκεια της σύμβασης του γιατρού είναι τριανταέξι (36) μήνες και λήγει αυτοδίκαια μόλις συμπληρωθεί ο ανωτέρω χρόνος». Και στις 28 Νοεμβρίου είχαμε την έναρξη του τακτικού Γαστρεντερολογικού Εξωτερικού Ιατρείου σε καθημερινή βάση (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 –14:00)

Τώρα έρχεται μία ακόμη κίνηση... Που δείχνει ότι σοφά τα βήματα γίνονται αργά και σταθερά... Οπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου ότι "από την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 θα εκτελούνται στο Νοσοκομείο μας ενδοσκοπήσεις (γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις)" Οτι καλύτερο... Και υπάρχει και η σημείωση (σε συνδυασμό με ευχαριστήρια αναφορά) ότι "ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση των ενδοσκοπήσεων έχει διατεθεί στο Νοσοκομείο μας από τον ιατρό μας ΕΒ΄ Γαστρεντερολόγο κύριο Τσακωνιάτη Μιχαήλ τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά".

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης που φέρει την υπογραφή του Αναπληρωτή Διοικητή Κωνσταντίνου Απιδόπουλου αναφέρει ότι " Το Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Νάξου ενημερώνει τους πολίτες Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ότι στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, από την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 θα εκτελούνται στο Νοσοκομείο μας ενδοσκοπήσεις (γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις) αφού προηγηθεί εξέταση των ενδιαφερομένων ασθενών στο τακτικό Γαστρεντερολογικό Ιατρείο.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00πμ – 14:00μμ στα τηλέφωνα 2285360501 και 2285360508. Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση των ενδοσκοπήσεων έχει διατεθεί στο Νοσοκομείο μας από τον ιατρό μας ΕΒ΄ Γαστρεντερολόγο κύριο Τσακωνιάτη Μιχαήλ τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά".