Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΝοσοκομείου Νάξου: "η παιδεία και η υγεία είναι τα ISO της κοινωνίας...

Νοσοκομείου Νάξου: “η παιδεία και η υγεία είναι τα ISO της κοινωνίας μας..”

|

Κατάθεση ψυχής από τον Ορθοπεδικό Γιώργο Πρωτοπαπαδάκη, γιατρό που ήρθε από το εξωτερικό και εργάζεται πλέον στη Νάξο και με τον δικό του  ξεχωριστό τρόπο λαμβάνει θέση σε μία ακόμη άτυπη .. διαμάχη γύρω από το Νοσοκομείο Νάξου λέγοντας ανάμεσα στα άλλα ” στους χώρους της υγείας και της παιδείας δεν κουμπώνουν πολιτικές σκοπιμότητες και πρόσκαιρες κενόδοξες συμπεριφορές”

Νοσοκομείο Νάξου… Ενα γιοφύρι της Αρτας που δεν έχει τέλος.. Και δεν έχει τέλος γιατί κάθε φορά θα βρίσκεται κάποιος να πει κάτι. Να αναμοχλεύσει ιστορίες από το παρελθόν… Να διεκδικήσει ενδεχομένως και περισσότερα σε σχέση  με αυτά που του αντιστοιχούν. Η να εμφανιστεί και ως υπερασπιστής για θέματα που παλαιότερα θα μπορούσε να είχε λύσει αλλά δεν έλυσε… Για τους δικούς του λόγους. Στη Νάξο, κακά τα ψέματα, τα τρία ή δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου όσον αφορά όχι μόνο τη λειτουργία του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου αλλά κυρίως στον τομέα της ασφάλειας από τους πολίτες… Το πιο σημαντικό κέρδος είναι ότι οι κάτοικοι του νησιού (αρχικά) αισθάνονται ότι αυτός ο ιερός χώρος δεν είναι απλά έναι σημείο μεταφόρτωσης και διακομιδής αλλά ένα πραγματικό νοσοκομείο. Κάποιοι λένε ότι είναι ένα μεγάλο αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας. Κάποιοι άλλοι ότι είναι ένα μικρό … Νοσκομείο. Το ζητούμενο ειναι η ουσία.. Και η ουσία είναι ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι είτε ανήκουν στο ιατρικό, είτε στο νοσηλευτικό είτε στο διοικητικό προσωπικό δίνουν και την τελευταία ρανίδα από τον ιδρώτα τους για να μπορέσει το τέλος της ημέρας να τους βρει με ένα χαμόγελο ότι η βάρδια είχε αποτέλεσμα. Και όταν λέμε “αποτέλεσμα” εννοούμε ότι όσοι είχαν ανάγκη εξυπηρετήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο… 

Και καθημερινά όπως βλέπουμε ανοίγουν νέα τμήματα έχουμε νέες ειδικότητες.. Τα εύσημα αποδίδονται από τους κατοίκους και μόνο απ αυτούς  πρέπει σ’ αυτούς που αξίζει… Η ονοματολογία είναι περιττή… Και η όλη αναφορά γίνεται λόγω της τελευταίας αντιπαράθεσης και μάλιστα ανοιχτής ανάμεσα στον Πολιτευτή Κυκλάδων (και γιατρό) με το “Κϊνημα Αλλαγής” κο Γιάννη Βλασερό και τον διευθυντή τυ Νοσκομείου κο Κώστα Απιδόπουλο όσον αφορά την έναρξη λειτουργίας της αιμοδοσίας… Αμφότεροι κατέθεσαν την άποψή τους… Εμείς κρατάμε το σχόλιο του γιατρού. Ορθοπεδικοκού Γιώργου Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος θεωρείται ως άνθρωπος χαμηλών τόνων και που αρέσκεται να κάνει τη δουλειά του ή στον ελεύθερο χρόνο του να παίζει μουσική και βέβαια να απολαμβάνει την θαλπωρή της οικογένειάς του… Αν και το επίπεδό του παραπέμπει σε Ναξιώτη, δεν είναι. “Εγινε” όμως… Και αγαπάει το νησί και τη δουλειά του. Οπως ο έτερος κρητικός της παρέας, από τη νέα γενιά, ο αναισθησιολόγος Γιάννης Χρονάκης. Ανθρωποι που ήρθαν πρώτοι όσον αφορά τις αφίξεις των νέων επικουρικών και είδαν πως ήταν η κατάσταση πριν από την αλλαγή διοικητή…. 

Και χθες, το βράδυ ο κος Πρωτοπαπαδάκης σχολίασε μέσα από τα sosial media αυτή τη “διαμάχη” στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα συνεργασίας λέγοντας ” Κλείνω λέγοντας ότι η παιδεία και η υγεία είναι τα ISO της κοινωνίας μας.. Και ακριβώς σε αυτούς τους χώρους δεν κουμπωνουν πολιτικές σκοπιμότητες και προσκαιρες κενοδοξες συμπεριφορές…χωράνε και είναι ευπρόσδεκτοι ομως,όλοι όσοι ανεξάρτητου πολιτικης,επιδιώκουν την αληθινή πρόοδο”.

Αναλυτικά η ανάρτησή του αναφέρει ”

Αγαπητοί συμπολίτες,πολύχρωμοι πολιτευτες,κραυγαλεοι σπουδαρχιδιδες,
συνάδελφοι με ιατρική αμνησία,επιτρέψτε μου να παραθέσω μερικές απόψεις σχετικώς.

Ζητω συγγνώμη εκ των προτέρων αν παραφερθω ή αν σας στεναχωρήσω..δεν έχω τέτοια πρόθεση..

Λοιπόν,γυρίζω από την Εσπερία,όπου και μετεκπαιδευτηκα, τον Γενάρη του 2016 στα πάτρια και συγκεκριμένα στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου όπου εργάζομαι ως επικουρικός επιμελητής της Ορθοπαιδικής ..και προτιμώ τον όρο Νοσοκομείο,πάρα τον καθιερωμένο όρο που καθημερινά χρησιμοποιούν οι περισσότεροι Πολίτες της Νάξου ,αυτόν του κέντρου υγείας..

Βρίσκω ένα δημόσιο χώρο υγείας που πάσχει ποικιλοτρόπως..κυρίως από υποστελέχωση καθώς και από γερασμένο και μερικώς ξεπερασμένο ιατρικό δυναμικό,από οριακό νοσηλευτικό προσωπικό ,και από μια ομάδα διοικητικού προσωπικού,που πασχίζουν με κάθε τρόπο να λειτουργήσουν και να προσφέρουν τιμώντας τους μισθούς τους οι μεν και το λειτούργημα τους οι δε..οι περισσότεροι μετά παρρησίας..

Οι συνθήκες είναι οριακά αποδέκτες,η ανάγκη αναβάθμισης της ποιητικής παροχής υγείας επιτακτική.. Δεν γνωρίζω τους προηγούμενους διοικητές,τα έργα τους μονάχα και αυτά μισακα καθότι δυστυχώς δεν υπήρξε συνέχεια που να πιστοποιεί την όποια πρόοδο..

Οι υποδομές και τα μηχανήματα δεν λειπουν…οι γνωστές όμως που θα τα λειτουργήσουν απουσιάζουν.. Ακούω από παλαιότερους συναδέλφους για απαράδεκτα μεγάλο αριθμό εφημεριών,για συνθήκες εγκλωβισμού αυτών,με υπερβολικά μεγαλο αριθμό εφημεριών,μη αποδεκτό από τις εργασιακές συνθήκες οπουδήποτε σε αυτή την γη,πλην εξαιρέσεων χώρων του τρίτου κόσμου…γενικά για μια κουρασμένη μονάδα της οποίας οι περισσοτεροι λειτουργοί έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου..

Συνηθίζω να λέω ότι το Νοσοκομείο της Νάξου είναι ένα μικρό διαμάντι,ένας γίγαντας νάνος,που περιμένει να ορθοποδήσει.. Δεν θα ήθελα,επί του παρόντος να κρινω,έστω και δια της συγκρίσεως τα πεπραγμένα προηγούμενων διοικήσεων,γιατί αφενός δεν είναι δουλειά μου αφετέρου εάν είναι να γίνει ένας συνολικός απολογισμός,αυτό προφανώς είναι έργο τόσο της Β’ ΥΠΕ όσο και του αρμόδιου υπουργείου.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι με την αλλαγή της διοίκησης τον Ιούλη του 2016, κάτι άρχισε να αλλάζει.. Νέο κατεξοχήν επικουρικό προσωπικό Ιατρών με γνώσεις,ήθος, διάθεση για προσφορά ήρθε να τονώσει και να αναβαθμίσει την συνολική παροχή υγείας της Νάξου.

Ειδικότητες που έλειπαν άρχισαν σταδιακά να καλύπτονται και να παράγουν πρωτογενές ιατρικό έργο,μειώθηκαν στο μέγιστο δυνατό οι διακομιδες,το κλίμα δυσπιστίας των πολιτών της Νάξου αναφορικά με το Νοσοκομείο άρχισε να μεταστρέφει..

Ο τεχνητός νεφρός,όσο εξωπραγματικό και ανήκουστο φαντάζε,άρχισε να λειτουργεί..η προσέλευση των ασθενών σχεδόν δεκαπλασιαατηκε…αλλά κυρίως άρχισαν να σώζονται ζωές… Δυστυχώς και η γενιά μου, κληθηκε να πληρώσει τα σπασμένα και τα γλεντοκοπια του ’80..έτσι λοιπόν καλό θα ήταν να αφήσουμε αυτούς που πραγματικά δουλεύουν και σέβονται το δημόσιο χρήμα και προασπίζουν τον θεσμό της δημόσιας υγείας στην ησυχία τους..γιατί καθημερινά και αγγογυστα παράγουν έργο..και όχι ευχολόγια, κούφιες,στείρες,
καιροσκοπες και αμφιβόλου ποιότητας εξαγγελιες από την πολυθρόνα..

Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή..και μεστή…και αληθινή..και μετρήσιμη…που να αποδυκνυεται… Σύντομα φρονω ότι θα εκκινήσουν και τα χειρουργεία ούτως ώστε να συμβαδίσει η ταμπέλα της εισόδου στο Νοσοκομείο με την πραγματικότητα της εποχής μας.

Κλείνω λέγοντας ότι η παιδεία και η υγεία είναι τα ISO της κοινωνίας μας.. Και ακριβώς σε αυτούς τους χώρους δεν κουμπωνουν πολιτικές σκοπιμότητες και προσκαιρες κενοδοξες συμπεριφορές…χωράνε και είναι ευπρόσδεκτοι ομως,όλοι όσοι ανεξάρτητου πολιτικης,επιδιώκουν την αληθινή πρόοδο..

Συγχαρητήρια σε όλους όσους πραγματικά μοχθούν στις επάλξεις, καθώς και σε όσους με τις αποφάσεις τους,οι οποίες εχουν αποκλειστικό γνώμονα την αληθινή πρόοδο της υγείας, στηρίζουν εμπράκτως τον τομέα της υγείας κυρίως στις άγονες και προβληματικές περιοχές της Ελλάδας”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες