Νότιο Αιγαίο - Covid 19: Πέντε κρούσματα στις Κυκλάδες και 49 (!!!) στην ΠΕ Καλύμνου

Κάλυμνος (Νοσοκομείο) - Covid 19

Τέταρτη ημέρα του Μαΐου και ακόμη έχουμε εικόνες από τα αποτελέσματα των Αγίων Ημερών του Πάσχα… Που σημαίνει; Ότι έχουμε λίγα τεστ… Και η εικόνα των Κυκλάδων είναι ικανοποιητική. Μόλις πέντε νέα τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και συνολικά έντεκα για τον 5ο μήνα.. Και να σκεφτεί κανείς ότι τον Απρίλιο το ίδιο διάστημα είχαμε 51 (!!!)

Που εντοπίζονται στις Κυκλάδες; Σε τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, οι περισσότερες για τον Μάιο σε μία ημερήσια αναφορά. Δύο έχουμε στην ΠΕ Πάρου (συνολικά τρία), κι από ένα σε ΠΕ Μυκόνου (3 επίσης), Νάξου (δύο συνολικά) και Τήνου (το πρώτο από τις 30 Απριλίου)…

Πάμε όμως στα Δωδεκάνησα, εκεί όπου η κατάσταση δεν είναι καλή κυρίως στην ΠΕ Καλύμνου… Χθες είχαμε συνολικά σαράντα κρούσματα εκ των οποίων τα 31 στην ΠΕ Καλύμνου. Σήμερα; 65…. Εκ των οποίων τα 49 είναι στην ΠΕ Καλύμνου και ενδεχομένως να είναι και ρεκόρ για το 2021 και με την συγκεκριμένη ΠΕ να είναι σε βαθύ κόκκινο εδώ και έντεκα πλέον εβδομάδες. Επτά έχουμε νέα κρούσματα στην Ρόδο και πέντε στην ΠΕ Καρπάθου και τέσσερα στην ΠΕ Κω… Και βέβαια να σημειώσουμε ότι κάθε ΠΕ (εκτός απ αυτή της Ρόδου) έχει ουκ ολίγα νησιά και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν τα κρούσματα από την γενική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Μένοντας στην ΠΕ Καλύμνου να αναφέρουμε ότι όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα kalymnos –news.gr  «τα τελευταίας τρία 24ωρα  δύο συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους. Το Μεγάλο Σάββατο, έχασε τη ζωή του ένας 82χρονος. Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Καλύμνου με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα λόγω covid-19, του παρασχέθηκαν οι απαραίτητες βοήθειες αλλά δεν τα κατάφερε. Και σήμερα μεσημέρι 4 Μαΐου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή του, ένας ακόμη συνάνθρωπος μας 66 ετών, που είχε μεταφερθεί χθες  για νοσηλεία στην Κλινική covid-19 στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Τέλος, διατηρείται η εικόνα αποκλιμάκωσης της πανδημίας, με την Αττική ωστόσο να βρίσκεται ξανά πρώτη στη λίστα με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα. Συγκεκριμένα, από τα 1387 νέα κρούσματα συνολικά στην επικράτεια, στην Αττική καταγράφηκαν 556 νέες λοιμώξεις. Ειδικότερα για το Λεκανοπέδιο, στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών(161) εντοπίστηκαν τα περισσότερα νέα κρούσματα ενώ ακολούθησαν ο Πειραιάς (91) και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών (82).Τριψήφιος για ακόμα μια φορά ο αριθμός των νέων λοιμώξεων και στη Θεσσαλονίκη(181). Οι δε περιοχές με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων είναι οι εξής: Αιτωλοακαρνανία 61, Αχαΐα 18, Βοιωτία 25, Δράμα 10, Έβρος 14, Εύβοια 19, Ηράκλειο 30, Θεσπρωτία 10, Ιωάννινα 12, Καβάλα 10, Κάλυμνος 49, Καρδίτσα 10, Κέρκυρα 10, Κιλκίς 18, Κοζάνη 30, Κορινθία 24, Λασίθι 36, Μαγνησία 24, Μεσσηνία 19, Ξάνθη 13, Πέλλα 13, Τρίκαλα 10, Χανιά 27.

Δείτε τον σχετικό πίνακα με την αναλυτική κατανομή κρουσμάτων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News