Νότιο Αιγαίο: Η τηλεϊατρική στην υπηρεσία των Αστυνομικών Υπηρεσιών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου ενεργοποίησε μια σημαντική πρωτοβουλία συνεργασίας με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου. Η συνεργασία αυτή αφορά την αξιοποίηση της υφιστάμενης υποδομής του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) για υπηρεσιακή χρήση από την Ελληνική Αστυνομία.

Σκοπός είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης επιστημονικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ενημέρωσης η οποία θα βοηθήσει το ενδιαφερόμενο αστυνομικό προσωπικό να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα που το απασχολούν σε επαγγελματικό, ατομικό, οικογενειακό επίπεδο, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται πλήρως το απόρρητο της επικοινωνίας και τα προσωπικά δεδομένα.

Παράλληλα, εξασφαλίζεται η δυνατότητα υλοποίησης δράσεων σύγχρονης εκπαίδευσης από καταρτισμένο προσωπικό σε θέματα υγείας που άπτονται των αστυνομικών καθηκόντων και αρμοδιότητάς.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες (25 Ιανουαρίου 2019) ενημερωτικού χαρακτήρα τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχος Γεώργιος Γεωργακάκος, ο Υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου Γεώργιος Αντύπας, οι διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών, Αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας από 21 νησιά του Νοτίου Αιγαίου που λειτουργούν σταθμοί τηλεϊατρικής, καθώς και οι υπεύθυνοι διαχείρισης του συστήματος.

Δελτίο Ενημέρωσης 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News