Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: Η γνώση είναι δύναμη - Σπάσε τη σιωπή.

«Στην ΚΛΙΜΑΚΑ και την Κινητή Μονάδα ΝΑ Κυκλάδων Κλίμακα γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών. Περίπου 1 στους 4 θα παρουσιάσει κάποια στιγμή της ζωής του ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας. Παρ' όλα αυτά, το στίγμα που υπάρχει γύρω από τις ψυχικές ασθένειες οδηγεί τις περισσότερες φορές τα άτομα που υποφέρουν στο να σιωπούν, καθυστερώντας να λάβουν βοήθεια και θεραπεία από ειδικούς και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την υγεία τους. Η γνώση είναι δύναμη. Σπάσε τη σιωπή. Έλα να μιλήσουμε για την ψυχική υγεία» Αυτό αναφέρεται ως εισαγωγικό κείμενο ενόψει της σημερινής ημέρας… Ποια είναι; Μα η  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και στα πλαίσια του εορτασμού της,  η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων πραγματοποιεί εκδήλωσεις την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 10:00-19:00 στη κεντρική πλατεία παραλίας (Μανδηλαρά) στη Χώρα Νάξου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, προβολή ταινιών μικρού μήκους και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης.

 Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:

# 11:00-12:30 Εργαστήριο παραδοσιακής μουσικής

# 16:00-17:30 Εργαστήριο χειροποίητων κατασκευών

# 17:30-19:00 Χρησιμοποιώντας το θεατρικό παιχνίδι και τα γυμνά χέρια ως θεραπευτικό εργαλείο (για μικρούς και μεγάλους)

Και στη Σαντορίνη

Παράλληλα, στη Σαντορίνη, στη κεντρική πλατεία Φηρών λειτουργεί από τις 10:00-18:00 περίπτερο ενημέρωσης με διανομή έντυπου υλικού για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ψυχική υγεία, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θήρας.

Έχοντας ως κύριο άξονα τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι η ψυχική υγεία δεν προϋποθέτει μόνο την απουσία κάποιας ψυχικής διαταραχής, αλλά είναι μια κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας, όπου το άτομο μπορεί να ζει και να εργάζεται με άνεση μέσα στη κοινότητα και να λαμβάνει ικανοποίηση από όσα πετυχαίνει, κατανοούμε με σαφήνεια ότι η ψυχική υγεία μας αφορά όλους. Σας περιμένουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες: Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων

 Νάξος: Οδός Δανακού, Χώρα Νάξου, τηλ. 2285026982

 Σαντορίνη: Μεσσαριά, τηλ. 2286025961

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News