Πάρος: από σήμερα (25/10) υπάρχει παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας

Διπλή ανακοίνωση σήμερα από την Πάρο και για το συγκεκριμένο ζήτημα, την έλευση Παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας… Αρχικά από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου όπου αναφέρεται στην έλευση της Παιδιάτρου και καυτηριάζει τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων στα θέματα υγείας και δη στην νησιωτική Ελλάδα. Και βέβαια από την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Πάρου, όπου εκτός από την ενημέρωση για την ανάληψη υπηρεσίας από τη Παιδίατρο έχουμε και την έναρξη έκδοσης δελτίων υγείας στους μαθητές σχολείων …

Τι αναφέρει η ανακοίνωση από το Κέντρο Υγείας Πάρου που φέρει την υπογραφή του Προέδρου Σπύρου Λάβδα; «θέλω να σας ενημερώσω ότι η παιδίατρος που διορίστηκε στο Κ.Υ. ανέλαβε υπηρεσία.

Αποφασίσαμε λοιπόν από κοινού με τον Επιστημονικό Διευθυντή όπως δώσουμε προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων για την έκδοση των δελτίων υγείας.

Για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της διαδικασία αυτής και μέσα στα πλαίσια του εφικτού αποφασίστηκε επίσης όπως ημερησίως γίνεται εξέταση 15 μαθητών κατά τις ώρες από 0900΄εως 1300΄καθημερινα εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με την κυρία Ραφαέλα Ζαχιώτη στον τηλεφωνικό αριθμό 2284360016 κατά τις ώρες 11 με 12 ημερησίως για τον καθορισμό και την προτεραιότητα των ραντεβού».

Και βέβαια ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου όπου τονίζει «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα που δικαιώνει αγώνες ετών .

Στο Κέντρο Υγείας της Πάρου παρουσιάστηκε και έπιασε δουλειά  παιδίατρος.

Ήταν το εμβληματικό αίτημα των αγώνων του λαού της Πάρου και της Αντιπάρου για δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη στα νησιά μας.

Και έπεται συνέχεια με την πρόσληψη, ορθοπεδικού, γιατρού γενικής ιατρικής, καρδιολόγου και μικροβιολόγου.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα ενώ η σημερινή έδωσε;  Μνημόνια είχαμε τότε, μνημόνια  έχουμε και τώρα.

Η απάντηση είναι μία.

Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. , που τη χαρακτηρίζει και σήμερα ως  αξιωματική αντιπολίτευση ήθελε να παραδώσει τη δημόσια υγεία βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Γεωργιάδης για το νοσοκομείο της Σαντορίνης. Γι΄αυτό άλλωστε και προκήρυσσε θέσεις επικουρικών γιατρών ετήσια διάρκειας, που παρά τις επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις δεν καλύπτονταν.

Δεν έδινε λύσεις γιατί δεν ήθελε και όχι γιατί δεν μπορούσε.

Αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση που έχει δρομολογήσει πορεία  ενδυνάμωσης της δημόσιας υγείας, δίνει λύσεις.

Προκηρύσσει θέσεις μόνιμων γιατρών και ενισχύει τις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας.

Στη γειτονική μας Νάξο έθεσε σε λειτουργία τη μονάδα τεχνητού νεφρού, λειτούργησε το νοσοκομείο της Σαντορίνης, εγκατέστησε βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο με στρατιωτικό ελικόπτερο, και δρομολογεί πλωτές βάσεις μεταφοράς ιατρικών περιστατικών στην Ρόδο, τη Νάξο και τη Λέσβο.

Τα προβλήματα ακόμα είναι πολλά με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας, την οδήγησαν στα μνημόνια και έριξαν στην φτώχια και την ανεργία μεγάλο μέρος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας μας.

Γι΄αυτό και ο αγώνας της κυβέρνησης για να βγάλει τη χώρα από την εποπτεία των δανειστών και τα μνημόνια είναι σκληρός επίπονος και διαρκής.

Γιατί μόνο τότε θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς περισπασμούς να υλοποιήσει τη φιλολαϊκή του πολιτική και να βάλει τέλος, σε  όσους λεηλατούσαν το κράτος,  δανείζονταν χρήμα από τις τράπεζες χωρίς επιστροφή, έπαιρναν τεράστια ποσά  από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, παραπληροφορούσαν και συνεχίζουν να παραπληροφορούν  από τα κανάλια τους και αγωνίζονται να επαναφέρουν με όχημα τη Νέα Δημοκρατία το προηγούμενο καθεστώς της ρεμούλας και της ασυδοσίας. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί ο λαός τώρα γνωρίζει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News