Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΠάρος: από σήμερα (25/10) υπάρχει παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας

Πάρος: από σήμερα (25/10) υπάρχει παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας

|

Ημέρα γιορτής για την Πάρο καθότι όπως ενημερωνόμαστε από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου από σήμερα (25/10) υπάρχει Παιδίατρος στο ΚΥ του νησιού – Και καυτηριάζει τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων τονίζοντας «ότι απλά δεν ήθελαν και όχι γιατί δεν μπορούσαν» 

Διπλή ανακοίνωση σήμερα από την Πάρο και για το συγκεκριμένο ζήτημα, την έλευση Παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας… Αρχικά από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου όπου αναφέρεται στην έλευση της Παιδιάτρου και καυτηριάζει τη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων στα θέματα υγείας και δη στην νησιωτική Ελλάδα. Και βέβαια από την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Πάρου, όπου εκτός από την ενημέρωση για την ανάληψη υπηρεσίας από τη Παιδίατρο έχουμε και την έναρξη έκδοσης δελτίων υγείας στους μαθητές σχολείων …

Τι αναφέρει η ανακοίνωση από το Κέντρο Υγείας Πάρου που φέρει την υπογραφή του Προέδρου Σπύρου Λάβδα; «θέλω να σας ενημερώσω ότι η παιδίατρος που διορίστηκε στο Κ.Υ. ανέλαβε υπηρεσία.

Αποφασίσαμε λοιπόν από κοινού με τον Επιστημονικό Διευθυντή όπως δώσουμε προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων για την έκδοση των δελτίων υγείας.

Για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της διαδικασία αυτής και μέσα στα πλαίσια του εφικτού αποφασίστηκε επίσης όπως ημερησίως γίνεται εξέταση 15 μαθητών κατά τις ώρες από 0900΄εως 1300΄καθημερινα εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με την κυρία Ραφαέλα Ζαχιώτη στον τηλεφωνικό αριθμό 2284360016 κατά τις ώρες 11 με 12 ημερησίως για τον καθορισμό και την προτεραιότητα των ραντεβού».

Και βέβαια ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Πάρου – Αντιπάρου όπου τονίζει «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα που δικαιώνει αγώνες ετών .

Στο Κέντρο Υγείας της Πάρου παρουσιάστηκε και έπιασε δουλειά  παιδίατρος.

Ήταν το εμβληματικό αίτημα των αγώνων του λαού της Πάρου και της Αντιπάρου για δωρεάν δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη στα νησιά μας.

Και έπεται συνέχεια με την πρόσληψη, ορθοπεδικού, γιατρού γενικής ιατρικής, καρδιολόγου και μικροβιολόγου.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα ενώ η σημερινή έδωσε;  Μνημόνια είχαμε τότε, μνημόνια  έχουμε και τώρα.

Η απάντηση είναι μία.

Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. , που τη χαρακτηρίζει και σήμερα ως  αξιωματική αντιπολίτευση ήθελε να παραδώσει τη δημόσια υγεία βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Γεωργιάδης για το νοσοκομείο της Σαντορίνης. Γι΄αυτό άλλωστε και προκήρυσσε θέσεις επικουρικών γιατρών ετήσια διάρκειας, που παρά τις επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις δεν καλύπτονταν.

Δεν έδινε λύσεις γιατί δεν ήθελε και όχι γιατί δεν μπορούσε.

Αντίθετα η σημερινή κυβέρνηση που έχει δρομολογήσει πορεία  ενδυνάμωσης της δημόσιας υγείας, δίνει λύσεις.

Προκηρύσσει θέσεις μόνιμων γιατρών και ενισχύει τις δομές δημόσιας υγείας στα νησιά μας.

Στη γειτονική μας Νάξο έθεσε σε λειτουργία τη μονάδα τεχνητού νεφρού, λειτούργησε το νοσοκομείο της Σαντορίνης, εγκατέστησε βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο με στρατιωτικό ελικόπτερο, και δρομολογεί πλωτές βάσεις μεταφοράς ιατρικών περιστατικών στην Ρόδο, τη Νάξο και τη Λέσβο.

Τα προβλήματα ακόμα είναι πολλά με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων, που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας, την οδήγησαν στα μνημόνια και έριξαν στην φτώχια και την ανεργία μεγάλο μέρος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας μας.

Γι΄αυτό και ο αγώνας της κυβέρνησης για να βγάλει τη χώρα από την εποπτεία των δανειστών και τα μνημόνια είναι σκληρός επίπονος και διαρκής.

Γιατί μόνο τότε θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς περισπασμούς να υλοποιήσει τη φιλολαϊκή του πολιτική και να βάλει τέλος, σε  όσους λεηλατούσαν το κράτος,  δανείζονταν χρήμα από τις τράπεζες χωρίς επιστροφή, έπαιρναν τεράστια ποσά  από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, παραπληροφορούσαν και συνεχίζουν να παραπληροφορούν  από τα κανάλια τους και αγωνίζονται να επαναφέρουν με όχημα τη Νέα Δημοκρατία το προηγούμενο καθεστώς της ρεμούλας και της ασυδοσίας. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί ο λαός τώρα γνωρίζει».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν