Πάρος: Είναι αλήθεια, παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας

Κάθε χρόνο όταν η ΠΟΕΔΗΝ έδινε στη δημοσιότητα την έκθεσή της για τα προβλήματα ή τα κενά που εμφανίζονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας, για την Πάρο γνωρίζαμε από πριν τι θα διαβάσουμε. Απουσία Παιδιάτρου… Και αυτή η κολόνια κρατούσε χρόνια. Μέχρι και στην Αθήνα είχαν φτάσει οι κάτοικοι της Πάρου διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι έπρεπε να δοθεί λύση. Για να μην μιλήσουμε για τις συχνές απεργιακές κινητοποιήσεις από τη στιγμή που ένας (έστω) παιδίατρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε νησιωτικές πολιτείες…

Και μιλάμε σε παρελθοντικό χρόνο γιατί πολύ απλά από σήμερα όλα αυτά μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο λόγος; Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τον διορισμό παιδιάτρου. Και η είδηση αυτή έγινε γνωστή στα ΜΜΕ της γειτονικής Πάρου μέσω δύο (τουλάχιστον) ανακοινώσεων. Από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάρου-Αντιπάρου, κ. Σπυρίδωνα Λάβδα και τον πρώην Δήμαρχο κο Κώστα Αργουζή…

Ας δούμε τι αναφέρει ο κος Λάβδας στην ανακοίνωσή του « Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τον διορισμό δυο γιατρών, ενός παθολόγου και μιας παιδίατρου, στο Κ.Υ. Πάρου-Αντιπάρου.

Έχει ήδη δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο διορισμός της παιδίατρου και σε λίγο χρόνο δημοσιεύεται και ο διορισμός του παθολόγου. Επί τι ευκαιρία σας γνωρίζουμε ότι έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις δυο άλλων ιατρών(Καρδιολόγου και Μικροβιολόγου) , έχει ήδη λήξει ο χρόνος υποβολής αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και αναμένεται η επιλογή τους

Στο σημείο αυτό έχω χρέος να επισημάνω την προσπάθεια και την μεγάλη συμβολή του επιστ. Δντη κ. Γεωργίου Τζανίδη, ο οποίος κατέβαλε σοβαρές προσπάθειες για την ολοκλήρωση του διορισμού των δυο πρώτων ιατρών και τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω θερμά».

Οσο για τον κο Κώστα Αργουζή; Αναφέρει ότι « Είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω γνωστό πρωτίστως σε όσους πρωταγωνίστησαν στους μεγάλους αγώνες για την υγεία, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της Πάρου και της Αντιπάρου που πλαισίωσαν το μεγάλο εκείνο κίνημα, ότι η κενή οργανική θέση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Πάρου, καλύφθηκε με μόνιμο γιατρό.

Καλύφθηκε επίσης και η κενή θέση Γενικής Ιατρικής με μόνιμο γιατρό, ενώ έχει προκηρυχθεί η κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμους γιατρούς για τις ειδικότητες καρδιολόγου, μικροβιολόγου και ορθοπεδικού.

Για την ευνοϊκή αυτή εξέλιξη, που αναβαθμίζει την Πρωτοβάθμια Δημόσια  Περίθαλψη στην Πάρο και την Αντίπαρο, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας κ. Σπύρο Λάβδα και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ που εργάστηκαν αθόρυβα και μεθοδικά για να υπάρξει αυτό το επιτυχές αποτέλεσμα.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Επιστημονικό Διευθυντή του Κ.Υ. κ. Γιώργο Τζανίδη, που με τη δική του συμμετοχή και ψήφο στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής που έκρινε τις ενστάσεις, έβαλε τέλος στην αβεβαιότητα μηνών και οριστικοποίησε τις δύο προαναφερθείσες προσλήψεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνοι οι αγώνες του παριανού λαού για την υγεία, ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το χθεσινό επιτυχές αποτέλεσμα».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα fileleutheros.net και parianostypos.gr