Πάρος: Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας

Πάρος - Ιερά Μονή Λογγοβάρδας

Η Εκκλησία της Ελλάδος θρηνεί... Η Πάρος, το νησί της ασκήσεώς του (η Ηπειρος ως η ιδιαίτερη πατρίδα του) και τα πνευματικά του παιδιά (ουκ ολίγα), πενθούν από χθες το βράδυ (09/09) για την απώλεια του Γέροντος Χρυσοστόμου Πήχου, Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου, του "Αγίου Ορους" των Κυκλάδων. λόγω του άβατου των γυναικών.  

Εκοιμήθη το βράδυ της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πήχος, ύστερα από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".  Η εξοδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου στην Παναγία Εκατονταπυλιανή και η ταφή του στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πνευματική φυσιογνωμία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ξαναέδωσε ζωή σε ένα από τα σημαντικότερα Μοναστήρια των Κυκλάδων, την Ιερά Μονή Λογγοβάρδας Πάρου, μαζί με τη συνοδεία του.

Χαρακτηριζόταν από τη σεμνότητα και την ταπεινότητά του, την ασκητικότητα του βίου, παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε επί χρόνια.

Υπήρξε πνευματικό τέκνο του μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη, ο οποίος και τον χειροτόνησε, αλλά και τον απέστειλε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πάρο, προκειμένου να «αναστήσει» τον πνευματικό φάρο των Κυκλάδων, την Μονή της Λογγοβάρδας, καθώς πληρούσε απόλυτα τα αυστηρά πνευματικά κριτήρια του διορατικού Δεσπότη. 

Αντικατέστησε τον προηγούμενο Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζόπουλο ο οποίος εκοιμήθη το 2001

Κήρυττε το λόγο του Θεού με πύρινο αυστηρό θεολογικό λόγο, συνεπής και σταθερός, αλλά συνάμα τόσο στοργικός και συμπονετικός στα χιλιάδες πνευματικά παιδιά του.

Είναι σίγουρο πως το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στη βίβλο των διακόνων του Κυρίου και εκ δεξιών Αυτού θα πρεσβεύει πλέον για όλους εμάς από ψηλά.

Να έχουμε την ευχή του.

Η σχετική ανακοίνωση από τη Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας 

"Ἐν θλίψει βαθείᾳ ἀνακοινοῦται ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Παροναξίας ἡ πρός Κύριον ἐκδημία, τό ἑσπέρας τῆς Πέμπτης 9ης Σεπτεμβρίου 2021, τοῦ μακαριστοῦ ἤδη Ἀρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Πήχου, ἐπί εἰκοσαετίαν διατελέσαντος Καθηγουμένου τῆς Ἱερᾶς καί Σεβασμίας Μονῆς Ζωοδόχου Πηγῆς Λογγοβάρδας Πάρου.

Ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία θα ψαλῇ τό Σάββατον 11ην Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ. καί ὥραν 12.30 μ.μ. ἐν τῷ Ἱερῷ Προσκυνηματικῷ Ναῷ Παναγίας Ἑκατονταπυλιανῆς Πάρου. Θά ἀκολουθήσῃ ἡ ταφή εἰς τό Κοιμητήριον τῆς Ἱερᾶς Μονῆς.

Εἴθε ὁ Κύριος νά ἀναπαύῃ τήν ψυχήν αὐτοῦ ἐν σκηναῖς δικαίων καί ἁγίων καί νά χαρίζῃ τήν ἐξ Ὕψους παρηγορίαν Του εἰς τήν ἀπορφανισθεῖσαν Ἀδελφότητα τῆς παλαιφάτου Ἱερᾶς Μονῆς καί τά πολλά πνευματικά του τέκνα".

Με πληροφορίες και φωτογραφία από τη σελίδα Piraeuspress.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News