Πάρος - Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης: Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα

Καλή η φημολογία αλλά σημασία έχει η πραγματικότητα.. Και στην Πάρο, μία ακόμη φήμη, έμεινε απλά φήμη. Ο κάτοικος Πάρου που μετακινήθηκε με έκτακτη αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ χθες από το νησί των Κυκλάδων στην Αθήνα, όπως αποδείχτηκε μέσω της ανάλυσης δείγματος στο Ινστιτούτο Παστέρ, είναι καθαρός από τον Κορωνοϊό και συνεχίζει την αγωγή που του δόθηκε.. Ας δούμε όμως τι αναφέρει το σημερινό δελτίο ενημέρωσης από την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης που δημιούργησε  ο Δήμος Πάρου... 

      Την Τρίτη 24/3/2020 προσήλθε στο ΚΥ Πάρου συμπολίτης μας με κλινική εικόνα οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και αμφοτερόπλευρη πνευμονία στην αξονική θώρακος (πιθανό κρούσμα από τον νέο κορωνοϊό). Ο ασθενής αμέσως απομονώθηκε στους κατάλληλους θαλάμους που έχουν διαμορφωθεί στο ΚΥ Πάρου για αυτό το σκοπό και το προσωπικό τον περιέθαλψε χρησιμοποιώντας υλικά ατομικής προστασίας.

         Συγχρόνως ενημερώθηκε η αρμόδια Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης του Δήμου Πάρου, μέλη της οποίας συνέβαλαν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του δυνητικού κρούσματος. Ο ασθενής διακομίστηκε βελτιωμένος την επομένη ημέρα με ειδική αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ. Το αποτέλεσμα του δείγματος, το οποίο λήφθηκε άμεσα, εστάλη στο ινστιτούτο  paster  και αποδείχθηκε τελικά  ΑΡΝΗΤΙΚΟ  για Covid 19.

         Στην Πάρο δεν υπάρχει μέχρι τώρα επιβεβαιωμένο κρούσμα, αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε για το αύριο και να χαλαρώνουμε τα μέτρα προφύλαξης.

         Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης, θα συνεχίσει να σας ενημερώνει υπεύθυνα για τις ενέργειες και τις εξελίξεις  σχετικά με τις προσπάθειες  αντιμετώπισης σε τοπικό επίπεδο του περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας.