Πάρος: Γεννητούρια στο Κέντρο Υγείας Πάρου

Νησιωτικότητα…  Εν έτη 2017. Μία είδηση που δεν θα έπρεπε να είναι καν στα ψιλά των ΜΜΕ αποτελεί πρωτοσέλιδα του Τοπικού Τύπου. Και δεν ξέρουμε εάν είναι καλό ή κακό. Όμως, είναι αληθινό. Και αναφερόμαστε στο γεγονός ότι τα ξημερώματα της 8ης Νοεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Πάρου – Αντιπάρου 22χρονη αλλοδαπή έτεκεν άρρεν… Γιατί είναι είδηση; Γιατί πολύ απλά σπάνια βλέπουμε τοκετούς στα νησιά των Κυκλάδων. Ολες οδεύουν στην Αθήνα ή στη Σύρο. Μήπως ήρθε η ώρα να μένουν στο τόπο τους. Να δείξουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς που στελεχώνουν πλέον τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, έχουν εμπειρία και διάθεση. Το μόνο που οφείλει είναι να δείξουμε εμπιστοσύνη…. Γιατί το οφείλουμε σε όσους προσπαθούν να αναδείξουν ότι κάτι αλλάζει τελικά στον τομέα της υγείας στα νησιά της Ελλάδας… 

Και παραθέτουμε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο πρόεδρος της ΔΕ του Κέντρου Υγείας Πάρου – Αντιπάρου κος Σπύρος Λάβδας με σκοπό όχι μόνο να αναδείξει το γεγονός αλλά και να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του σε όσους ενεπλάκησαν στο τοκετό. Από τον γιατρό έως τη νοσηλεύτρια και την παιδίατρο… 

«Το ΚΥ Πάρου-Αντιπάρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στις 8-11-2017 και ώρα 05.00 πρωινή προσήλθε στο ΚΥ Πάρου – Αντιπάρου 22αχρονη αλλοδαπή με οδύνες τοκετού. Τελικά έτεκεν άρρεν τέκνο βάρους 3390 κιλών. 
Αφού ευχηθούμε να είναι καλορίζικο το μωρό, πρέπει να επισημάνουμε και να αναδείξουμε την προσπάθεια όσων συμμετείχαν για την ανώδυνη και ομαλή ολοκλήρωση του τοκετού. 
Ευχαριστώ λοιπόν θερμά και συγχαίρω τον εφημερεύοντα ιατρό κ. Σωτήριο Σκούρτη ο οποίος με ιδιαίτερο ζήλο και Επιστημονικότητα αντιμετώπισε το περιστατικό και ολοκλήρωσε το τοκετό. 
Ευχαριστώ επίσης και συγχαίρω την επίσης εφημερεύουσα αγροτική ιατρό κυρία Κραβαρίτη Ευμορφία που συνέδραμε στις προσπάθειες του κυρίου Σκούρτη και βοήθησε επίσης τα μέγιστα.
Ευχαριστώ και συγχαίρω την κυρία Ραφαέλα Ζαχιώτη μαία που η παρουσία και η προσφορά της ήταν επίσης μεγάλες στην ολοκλήρωση του εν λόγω τοκετού.
Τα ίδια ισχύουν για την νοσηλεύτρια Καρακεκέ Νικολίτσα, που επίσης είχε τεράστια συνδρομή στην ομαδική προσπάθεια που έγινε. 
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την Παιδίατρο κ. Κατσαμάκα Γεωργία για την άμεση προσφορά της στο περιστατικό, η οποία συνεχίζεται με συνεχή επίβλεψη στο νεογνό και που με την ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω εκείνο που για όλους μας είναι γνωστό ότι η παρουσία της είναι σημαντική και απαραίτητη».