Πάρος - Κέντρο Υγείας: Λειτουργεί μόνο για επείγοντα και "Μέτρα Τώρα"

Πάρος - Κέντρο Υγείας Πάρου

Η Περιφερειακή Ενότητα Πάρου, αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Από τη μία έχουμε τις αντιδράσεις (δικαιολογημένες και απόλυτα σεβαστές) όσον αφορά το θέμα της εκπαίδευσης με την φημολογία για την συγχώνευση τμημάτων στην πρωτοβάθμια και δευτροβάθμια εκπαίδευση κι από την άλλη την αύξηση των κρουσμάτων...

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες 48 ώρες έχουμε τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων (!!!) με αποτέλεσμα η διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Πάρου να προχωρήσει σε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι θα δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά... 

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του;   

"Λόγω παρατηρούμενου αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων SARS-COV2 στην περιοχή ευθύνης μας, με απόφαση της διοίκησης του ΚΥ Πάρου και για το χρονικό διάστημα των επόμενων 10 ημερών, στο ΚΥ Πάρου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ οι επισκέψεις στα ΠΙ αναστέλλονται.

Η συνοδεία ασθενών μέσα στο ΚΥ δεν επιτρέπεται. Ο εμβολιασμός για τον κορωναϊό και η συνταγογράφηση από τηλεφώνου συνεχίζονται κανονικά χωρίς να κλείνονται νέα ραντεβού για τις επόμενες 10 ημέρες.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους θα προσέρχονται για παραλαβή αποκλειστικά κάθε Τρίτη και Παρασκευή από 11:00-13:00". 

Λαϊκή Συσπείρωση: Μέτρα Τώρα 

Την ίδια ώρα έχουμε την ανακοίνωση από την Δημοτική Παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" που ζητάει το αυτονόητο: "Μέτρα Τώρα" σημειώνοντας " Ντροπή και Αίσχος"... Αναφέρει δε στην κατάληξη της σχετικής ανακοίνωσης " Εδώ και τώρα, να αναπληρώσουν το προσωπικό του K.Y. που νοσεί ή να προχωρήσουν σε επίταξη προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση 

"Μετά την κυβερνητική προσπάθεια για σύμπτυξη τμημάτων στα σχολεία πανελλαδικά, όπως και στα δικά μας, και τη μεγάλη σημερινή κινητοποίηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών με τη συμπαράσταση των φορέων του νησιού, ήρθαν τα νέα «μαντάτα».

Για δέκα ημέρες το Κέντρο Υγείας λόγω κρουσμάτων στο χώρο του, θα δέχεται μόνο επείγοντα περιστατικά και αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων λόγω προφανώς έλλειψης προσωπικού.

Αυτό λοιπόν που λέει ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι ότι για μη επείγοντα περιστατικά το δημόσιο σύστημα υγείας κατεβάζει ρολά για δέκα ημέρες!

Η κρατική αναλγησία που μετράει την παιδεία και την υγεία σαν κόστος σε όλο της το μεγαλείο!!

Εδώ και τώρα,

να αναπληρώσουν το προσωπικό του K.Y. που νοσεί ή να προχωρήσουν σε επίταξη προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News