Πάρος - Κέντρο Υγείας: Παραίτηση με αιχμές από τον Λάβδα, πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής

"Αναγκάστηκα σε παραίτηση, εξαιτίας της συμπεριφοράς της Διοικήτριας και του Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ (κ. Ιορδανίδου και κ. Αντύπα), μετά από άθλιες, δόλιες και ανακριβείς καταγγελίες του Επιστημονικού Συντονιστή, κ. Τζανίδη, που υιοθετήθηκαν, χωρίς να μου ζητηθεί η απάντησή μου. Δικάστηκα λοιπόν και καταδικάστηκα ανήκουστος". Με τη δήλωση αυτή, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάρου - Αντιπάρου, Σπύρος Λάβδας, υπέβαλλε την παραίτησή του... Αφορμή όπως γίνεται κατανοητό είναι η ανάκληση της έλευσης Καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Πάρου - Αντιπάρου λόγω "κλίματος που επωάζει ο Επιστημονικής Συντονιστής κος Τζανίδης" όπως αναφέρει χαρακτηριστικά... Και βέβαια προκαλεί αρκετά ερωτηματικά καθότι πλέον η κα Ιορδανίδου, θα πρέπει να απαντήσει...   Παράλληλα, εκφράζει τις ευχαριστήσιες του σε όσους του συμπαραστάθηκαν τα δύο και πλέον χρόνια της παρουσίας του στη θέση του Προέδρου...  

Αναλυτικά η επιστολή (φέρει τον αριθμό πρωτοκόλλου 279 της 15ης Απριλίου) αναφέρει: 

«Ο υπογράφων Σπύρος Λάβδας, Πρόεδρος μέχρι σήμερα του Κέντρου Υγείας Πάρου – Αντιπάρου, δηλώνω ότι αναγκάστηκα σε παραίτηση, εξαιτίας της συμπεριφοράς της Διοικήτριας και του Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ (κ. Ιορδανίδου και κ. Αντύπα), μετά από άθλιες, δόλιες και ανακριβείς καταγγελίες του Επιστημονικού Συντονιστή, κ. Τζανίδη, που υιοθετήθηκαν, χωρίς να μου ζητηθεί η απάντησή μου. Δικάστηκα λοιπόν και καταδικάστηκα ανήκουστος.

Έτσι λοιπόν είναι προφανές, ότι αδυνατώ να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, όταν η Διοίκηση με έχει στοχοποιήσει και θεωρεί ανύπαρκτη την παρουσία μου, έχοντας παραχωρήσει στον κ. Τζανίδη την ουσιαστική διεύθυνση του Κ.Υ. Ενός Κ.Υ., στο οποίο ενδιαφερόμενος καρδιολόγος ανακαλεί τον ερχομό του, λόγω του κλίματος, που επωάζει ο κ. Τζανίδης με τη συμμετοχή της Διοικήτριας και του Υποδιοικητή.

Υπάλληλοι δηλώνουν ότι θα απέχουν συνειδητά από την εργασία τους, παίρνοντας άδεια άνευ αποδοχών, οι θέσεις προς πλήρωση των αγροτικών Ιατρών, μένουν κενές, καθώς οι ενδιαφερόμενοι Ιατροί αποθαρρύνεται να υπηρετήσουν στην Πάρο, ένα ολόκληρο νησί (Πάρος), παραπονιέται για τις ελλιπείς υπηρεσίες γιατρών στα χωριά της, ένα άλλο νησί (Αντίπαρος) παραπονιέται επίσης για τη διαρκή αφαίμαξη του εκεί ιατρικού προσωπικού του και εντός του Κέντρου Υγείας ένα πρωτόγνωρο διχαστικό κλίμα δηλητηριάζει τις σχέσεις των εργαζομένων.

Οι Κύριοι της ΔΥΠΕ είναι κυρίως υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την υποβάθμιση του ΕΣΥ επί των ημερών τους. Μόνο ο κ. Τζανίδης θα θεωρεί επιτυχημένη τη θητεία της κ. Ιορδανίδου και του κ. Αντύπα και προφανέστατα και τη δική του.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλο το ιατρικό και υπαλληλικό προσωπικό, που με υπέρβαση των δυνατοτήτων τους συνέβαλαν στο να γίνει λιγότερο εμφανές το πρόβλημά μας, καθώς και όλα τα ΜΜΕ, που μου συμπαραστάθηκαν στα δυόμισι αυτά χρόνια της θητείας μου».