Πάρος - Μπιζάς: "έκκληση να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί"

Μπιζάς - Πάρος

Μία εβδομάδα πριν από την επίσημη έναρξη (βλ 14 Μαίου) της τουριστικής περιόδου με βάση τουλάχιστον την πρόθεση της κυβέρνησης και η Πάρος - ένα από τα πιο σημαντικά νησιά των Κυκλάδων με βάση την επισκεψιμότητα αλλά και την διεθνή αναγνώριση ως προορισμός (βλ κορυφαίο νησί στην Ευρώπη)  - βρίσκεται αρκετά πίσω όσον αφορά τον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό των κατοίκων. Με βάση τα χθεσινά στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας έχουν πραγματοποιηθεί στην ΠΕ Πάρου σχεδόν 4000 (3954 για την ακρίβεια) εκ των οποίων 1428 είναι οι κάτοικοι και στα δύο νησιά (Πάρος - Αντίπαρος) με δύο δόσεις. Ούτε καν το 10%..

Μοιραία έχουμε αντιδράσεις... Μοιραία έχουμε γκρίνια, αντιδράσεις και παράπονα... Και η τοπική Αρχή προσπαθεί να βρει απαντήσεις... Ο Επάρχος Πάρου (και αρμόδιος αντιπεριφεριάρχης για θέματα Υγείας) Κώστας Μπιζάς έστειλε πρόσφατα επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο (κοινοποίηση στους τοπικούς βουλευτές) και ζητάει το αυτονόητο... Επιτάχυνση εμβολιασμών και άνοιγμα δεύτερης γραμμής ώστε να μην πηγαίνουν οι κάτοικοι σε Νάξο ή Σύρο για εμβολιασμό... 

Στην επιστολή του ο κ. Μπιζάς σημειώνει:

«Με αφορμή την διαδικασία των εμβολιασμών στην ν. Πάρο έχουμε γίνει δέκτες πολλών παραπόνων από συνδημότες μας για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός δεύτερου εμβολιαστικού κέντρου ώστε να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, να αυξηθεί ο ημερήσιος αριθμός εμβολιασθέντων στο νησί και να μη χρειάζεται η μετάβαση στα νοσοκομεία της Σύρου ή της Νάξου.

Η Πάρος με μόνιμο πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκους αποτελεί τον τρίτο τουριστικό προορισμό στις Κυκλάδες (διακινήθηκαν 1,5 εκατ. επισκέπτες το 2019).

Για τον παραπάνω λόγο κρίνεται σκόπιμο να εμβολιαστεί σύντομα ο πληθυσμός της ώστε ν’ αποκτηθεί το απαιτούμενο τοίχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία.

Σας παρακαλώ να εξεταστεί το σχετικό αίτημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News