Πάρος - ΤΟ ΝΔ Πάρου - Αντιπάρου: Εχει εξασφαλιστεί η μετακίνηση των νεφροπαθών

Να σημειώσουμε ότι από σήμερα Δευτέρα 1η Μαρτίου έχουμε την επιστροφή στα .. τροποποιημένα δρομολόγια με το Blue Star Delos να έρχεται Παροναξία ουσιαστικά δυο φορές την εβδομάδα. Αποτέλεσμα; Οι μετακινήσεις να γίνονται κυρίως με το απογευματινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos ενώ το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τα γειτονικά νησιά (Πάρος - Νάξος αλλά και Αντίπαρος) και δη τους νεφροπαθείς που τρεις φορές την εβδομάδα καλούνται να έρθουν στη Νάξο, το έχουν αναλάβει για μία ακόμη φορά το Express Skopelitis και το HighSpeed.. Μάλιστα, αύριο Τρίτη, ο μεν "Σκοπελίτης" στις 10.30 το πρώι θα βρίσκεται στο Πίσω Λιβάδι προερχόμενος από τα Κουφονήσια ενώ στις 4.30 το απόγευμα το HighSpeed με έκτακτη δρομολόγηση θα βρεθει στη Νάξο για να μεταφέρει τους νεφροπαθείς στη Πάρο..

Ανακοίνωση εξέδωσε πάντως η Τοπική της Νέας Δημοκρατίας Πάρου - Αντιπάρου για το συγκεκριμένο θέμα και τονίζει ότι "με παρεμβάσεις των βουλευτών έχει εξασφαλιστεί η μετακίνηση των συμπολιτών μας νεφροπαθών".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Πάρου - Αντιπάρου Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου...

"Μετά την πληροφόρηση που είχαμε για διακοπή της εκτέλεσης του πρωινού δρομολογίου της Blue star Ferries από Πειραιά προς Πάρο-Ναξο-Ίο-Σαντορίνη και των συνακόλουθων δυσμενών συνεπειών, ιδιαίτερα στο ζήτημα της υγείας των αιμοκαθαιρόμενων συμπολιτών μας, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, προβήκαμε σε μια σειρά διερευνητικών επαφών προκειμένου να επιλυθεί ενδεχόμενο πρόβλημα. Έτσι ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους τρεις Βουλευτές Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και το Γραφείο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλοι επέδειξαν ευαισθητοποίηση και κινητοποιήθηκαν προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή δυσάρεστη εξέλιξη. Για το ίδιο θέμα ήρθαμε επίσης σε επαφή με τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο και τον Έπαρχο Πάρου Αντιπάρου, Κώστα Μπιζά. Ο Δήμαρχος Πάρου, μας διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί το θέμα και πράττει τα δέοντα.

Σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μου ο Βουλευτής Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης με πληροφόρησε ότι σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Διευθυντή Θαλάσσιων Συγκοινωνιών, Γιώργο Ρήγα, ο Υπουργός Ναυτιλίας διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύονται ότι θα διασφαλίσουν από σήμερα 01 Μαρτίου 2021, την απρόσκοπτη μεταφορά προς Νάξο/από Νάξο των συμπολιτών μας που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια, προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα πρόβλημα".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News