Πάρος: Το τμήμα Δ3 του Δημοτικού σχολείου Νάουσας σε αναστολή έως 04/10

σχολείο Πάρου

Καθημερινά έχουμε την ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία που λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού είναι κλειστά. Σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και με βάση την ενημέρωση έχουμε 150 σχολικές δομές που είναι κλειστές, είτε στο σύνολό τους, είτε κάποια τμήματα. Και παράλληλα, γίνεται γνωστή και η ημερομηνία επιστροφής στην ... κανονικότητα.

Στη σχετική λίστα βλέπουμε και το πρώτο σχολείο από τις Κυκλάδες. Ο λόγος για το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας Πάρου, όπου όπως βλέπουμε στη σχετική φωτογραφία θα παραμείνει κλειστό (αναστολή) έως τις 4 Οκτωβρίου και με την υποσημείωση ότι μιλάμε για το τμήμα Δ3...

Τι έχει συμβεί; Ουσιαστικά επιβεβαιώνεται η χθεσινή φήμη από τη Πάρο για ύπαρξη κρούσματος στο εν λόγω δημοτικό σχολείο. Οπως είχαμε μεταφέρει από την ιστοσελίδα parianostypos.gr " mαθητής στο Δημοτικό σχολείο της Νάουσας - αισθάνθηκε αδιαθεσία τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και αποχώρησε από το σχολείο αμέσως μετά. Ο γιατρός που το εξέτασε σύστησε στους γονείς να γίνει τεστ για κορωνοϊό στο παιδί τα αποτελέσματα του οποίου έγιναν γνωστά την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι όλες αυτές τις ημέρες από τη Δευτέρα 21/9 μέχρι και την Κυριακή 27/9 που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του τεστ, το παιδί δεν προσερχόταν στο σχολείο και παρέμενε στο σπίτι του.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο και το τμήμα του σχολείου που φοιτούσε το παιδί έκλεισε". 

Απολύμανση

Και βέβαια ο Δήμος πήρε άμεσα μέτρα προφύλαξης...   Οπως διαβάζουμε στην σελίδα του Δήμου "η υπηρεσία καθαριότητας Δήμου Πάρου σε συνεργασία με την κοινότητα Ναουσας την διεύθυνση του σχολείου και με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων κινηθήκαμε ταχύτατα και προχωρήσαμε στην άμεση απολύμανση όλων των αιθουσών του σχολείου και εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για το κλείσιμο του συγκεκριμένου τμήματος.  Συνεχιζουμε να λαμβάνουμε ολα τα προβλεπόμενα μέτρα σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για την διασφάλιση της υγείας όλων".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News