ΠΝΑΙ: Για 3η φορά ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για τα σεμινάρια Υγειονομικών Πρωτόκολλων COVID-19

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος εργοδοτών και απασχολούμενων του ευρύτερου τουριστικού κλάδου από όλα τα νησιά της Περιφέρειας ανοίγει ξανά η φόρμα δηλώσεων συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr των Υγειονομικών Σεμιναρίων που διοργανώνει το ΚΕΚ Γεννηματάς.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος «Η κατάρτιση των εργαζομένων και των επαγγελματιών των νησιών μας, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και επενδύουμε με σοβαρότητα σε αυτό τον στόχο.

Ανοίγουμε για τρίτη φορά την πλατφόρμα εγγραφών στα Δωρεάν Διαδικτυακά Σεμινάρια στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, αφού οι δύο πρώτοι κύκλοι εγγραφών συγκέντρωσαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με 23.674 αιτήσεις που ικανοποιήθηκαν όλες και τα σχετικά σεμινάρια βρίσκονται σε εξέλιξη, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να έχει ήδη υλοποιηθεί.

Απο Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 09:00 έως Τρίτη 7 Ιουλίου και ώρα 21:00, στην διεύθυνση www.katartisi-pnai.gr η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή και θα δέχεται τις εγγραφές των ενδιαφερομένων.
Στα προβλήματα μας, αναζητούμε λύσεις και η έξοδος απο αυτά βρίσκεται μόνο στην σκληρή δουλειά.
Προχωράμε με καθημερινό αγώνα, δράσεις, πρωτοβουλίες και αποφάσεις που δίνουν λύσεις και μας οδηγούν μπροστά στη πράξη"

Στην ιστοσελίδα www.katartisi-pnai.gr, οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή παρακολούθησης στα σεμινάρια τηλεκατάρτισης πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τον COVID-19, που έχει εκδώσει η Κυβέρνηση, σεμινάρια τα οποία παρέχονται δωρεάν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου, μέσω του αυτοδιοικητικού Κ.Ε.Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

Ο πρόεδρος του ΚΕΚ κ Μανώλης Λόγγος τόνισε ότι «στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, όλοι οι επαγγελματίες αλλά και οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν την αρωγή των κρατικών φορέων και δομών», ενώ η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΕΚ κα Βάνα Μανωλάκη εξήρε το γεγονός της ετοιμότητας του ΚΕΚ να καλύψει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την επιμόρφωση δεκάδων χιλιάδων ατόμων από 36 νησιά χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και εκπαιδευτικά εργαλεία.

Τα προγράμματα των σεμιναρίων θα καλύψουν πλήρως τα Πρωτόκολλα του τουριστικού κλάδου συνολικά, υπό τις εξής βασικές κατηγορίες:

α. Ξενοδοχειακού Κλάδου / Τουριστικά Καταλύματα / Κατασκηνώσεις

β. Επισιτιστικού Κλάδου ( Εστιατόρια – καφέ – μπαρ) / Υγειονομικά καταστήματα

γ. Μεταφορές Προσώπων (Rent a car, τουριστικά λεωφορεία, κ.α.)

Εκπαιδευτές των σεμιναρίων αποτελούν επόπτες Δημόσιας Υγείας, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΦΕΤ, εκπαιδευτές ξενοδοχειακών και τουριστικών επαγγελμάτων. Κάθε εκπαιδευόμενος, από την άνεση του σπιτιού του ή του γραφείου του, μπορεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί, με μόνο εξοπλισμό υπολογιστή ή tablet. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί αποκλειστικά διαμέσου πλατφόρμας τηλεκατάρτισης, και θα είναι συνδυασμός σύγχρονης διδασκαλίας (2 ώρες online με εξειδικευμένο εκπαιδευτή) και ασύγχρονη εκπαίδευση, όπου ο εκπαιδευόμενος μπορεί οποιαδήποτε ώρα να έχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, ερωτήσεις/απαντήσεις, νομοθεσία, έντυπα Υπουργείων. Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα κληθεί να απαντήσει στο τεστ γνώσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να λάβει τη βεβαίωση παρακολούθησης, σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά).


Δελτίο Τύπου
 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...