ΠΝΑΙ: Η συνάντηση Χατζημάρκου - Κικίλια και η δωρεά των δύο κλωβών στο ΕΚΑΒ

Την τοποθέτηση, από τη Δευτέρα, μοριακού αναλυτή με δυνατότητα 420 τεστ ημερησίως για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ρόδου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με στόχο τη «θωράκιση» των νησιών ενόψει της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Διευθυντές, ενώ στη συνέχεια έκανε αυτοψία στις Κλινικές και στους χώρους του Νοσοκομείου.
 
Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον κο Χατζημάρκο να τον υποδέχεται και να αναφέρει " Υποδεχθήκαμε σήμερα τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια στα γραφεία της Περιφέρειας στη Ρόδο. Μετά την πρώτη εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη φάση διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης για το Νότιο Αιγαίο, με τον Υπουργό Υγείας μας ενώνει ο αγώνας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας. Ένας αγώνας διαρκής κσι επίμονος, αλλά και μονόδρομος για το άνοιγμα και της τουριστικής περιόδου στα νησιά μας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
 

Λίγο αργότερα, παρέλαβε νωρίτερα για λογαριασμό του ΕΚΑΒ, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο δύο κλωβούς αρνητικής πίεσης για την ασφαλή αεροδιακομιδή νησιωτών και τουριστών. Μια προσφορά στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, που μέχρι χθες διέθετε έναν κλωβό για όλη την Ελλάδα. Και ο κος Χατζημάρκος δήλωσε κατά τη παράδοση " Σήμερα, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, παραδίδουμε στην έδρα του ΕΚΑΒ δύο υπερσύγχρονους κλωβούς αρνητικής πίεσης για την ασφαλή αεροδιακομιδή των νησιωτών και επισκεπτών. Μια δωρεά στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, που μέχρι χθες διέθετε έναν κλωβό για όλη την Ελλάδα. Η ενίσχυση με κρίσιμο εξοπλισμό του υγειονομικού συστήματος των νησιών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζεται".

Ο Υπουργός κ. Κικίλιας βρίσκεται από το πρωί στη Ρόδο συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές Βασίλη Υψηλάντη, Γιάννη Παππά και Μίκα Ιατρίδη, είχε σειρά συναντήσεων με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και με εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας. Επισκέφτηκε το νοσοκομείο Ρόδου, προέδρευσε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, επισκέφτηκε τις κλινικές και παρέλαβε τους κλωβούς.

Σε δήλωση του προς τους δημοσιογράφους ο Υπουργός κ. Κικίλιας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Ρόδος είναι ένα νησί σύμβολο για τον τουρισμό μας και είμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με όλες μας τις δυνάμεις. Είχα την τύχη και την τιμή να φιλοξενηθώ στην Περιφέρεια να μιλήσω με τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, με το Δήμαρχο με τους προέδρους του Ιατρικού Συλλόγου, Οδοντιατριακού και Φαρμακευτικού Συλλόγου. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το νοσοκομείο και να μιλήσω με όλους τους συναδέλφους μου αλλά και τους νοσηλευτές και τους υπόλοιπους εργαζομένους, παραϊατρικό προσωπικό, τη διοίκηση του νοσοκομείου, τον Διοικητή, και να ακούσω τις απόψεις όλων και να καταγραφούν οι απόψεις τους.

Εμείς εδώ στο νοσοκομείο της Ρόδου φέρνουμε τη Δευτέρα έναν μοριακό αναλυτή για 420 τεστ την ημέρα για Covid. Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα πρωτόκολλα, έχουμε φέρει και προσλάβει κόσμο εν μέσω κορωνοϊού, επικουρικό προσωπικό και ακολουθούν 16 μόνιμες θέσεις ιατρών που ολοκληρώνεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο και το Νοσοκομείο θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα προκειμένου να καλύψουμε και ότι άλλη έλλειψη μπορούμε».

Και συνέχισε: «Ζητάω τη συνεργασία τη στήριξη όλων σε αυτή την προσπάθεια και δίνω και συνεργασία και στήριξη σε όλους γιατί θεωρώ ότι αναδείχθηκε μέσα σε αυτή την κρίση η αξία της ανθρώπινης ζωής. (…) Νομίζω ότι αυτό το χρονικό διάστημα απέδειξε πόσο διαφορετική είναι η επικοινωνία και η ρητορική στην πολιτική από τα μετρήσιμα αποτελέσματα και την ουσία σε θέματα τα οποία αφορούν συμπολίτες μας. Εύχομαι καλή σαιζόν τουριστική στο νησί, ευχόμαστε αυτό να γίνει με ασφάλεια και σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ πέρα για να παρέχουμε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Πολιτική Προστασία, το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το νοσοκομείο και το εξαίρετο προσωπικό που έχει για ότι μπορεί να χρειαστεί.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News