ΠΝΑΙ: προσφέρει οικονομικούς πόρους για το ΕΚΑΒ

Το τραγικό περιστατικό της 2ης Ιουνίου με την απώλεια μίας γυναίκας στην Φολέγανδρο έχει σοκάρει τον κόσμο και βέβαια έχει βάλει σε εγρήγορση όλους τους φορείς ώστε επιτέλους να λυθεί κάποια στιγμή το πρόβλημα της υγειονομικής κάλυψης… Όμως, όπως μαθαίνουμε μέσα από τη σημερινή ανάρτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κου Χατζημάρκου υπήρξε ένα ακόμη επεισόδιο, στις 10 Ιουνίου αυτή τη φορά στην Κύθνο. Αξιοσημείωτη είναι η ανάρτηση που έχει κάνει ως σχολιασμό ο Γιώργος Ηλιού – αντιδήμαρχος Κύθνου – που αναφέρει «Δε ξέρω αν υπάρχουν πολλοί αιρετοί που στη 1 τα μεσάνυχτα να συντονίζουν διακομιδές ασθενών από τα νησιά... Καλό κουράγιο!»…. Και η Περιφέρεια λοιπόν αποφασίσει ότι θα ενισχύσει την επιχειρησιακή λειτουργία του ΕΚΑΒ στα νησιά. Και η ανάρτηση του κου Χατζημάρκου τονίζει «Αποφασίσαμε την διάθεση πόρων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του ΕΚΑΒ στα νησιά μας και την απόφαση μας αυτή την γνωρίσαμε στην διοίκηση του ΕΚΑΒ προκειμένου να της δώσουμε από κοινού το περιεχόμενο αυτό που θα βελτιώσει την υπηρεσία στους νησιώτες. Μετά το τραγικό περιστατικό της 2ας Ιουνίου στην Φολέγανδρο, είχαμε μία ακόμα μεγάλη νύχτα αγωνίας στις 10 Ιουνίου με ένα νέο άνθρωπο που τραυματίστηκε στην Κύθνο, ευτυχώς με καλό αποτέλεσμα αυτή την φορά.  Η υγειονομική θωράκιση των νησιωτών, παραμένει ένα ανοικτό μεγάλο θέμα, σταθερός στόχος και δικός μας και η Περιφέρεια μας συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία που χάραξε από την αρχή, να επενδύει δηλαδή πόρους της στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της υγείας».

Οι κινήσεις της περιφέρειας 

Στην περίπτωση της Κύθνου, το πρόβλημα που αναδείχθηκε ήταν η έλλειψη γιατρού για να συνοδεύσει τον τραυματία κατά την μεταφορά του από το νησί  με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ. Κατά συνέπεια, ακόμη και στις περιπτώσεις επάρκειας των πτητικών μέσων, η χρήση τους είναι συχνά αδύνατη λόγω έλλειψης γιατρών συνοδών. Κατόπιν αυτού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, γνωστοποίησε την απόφασή του για συνδρομή του ΕΚΑΒ, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, με τον οποίον βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή τη νύχτα της 10ης Ιουνίου, για την εύρεση γιατρού, συνοδού του πτητικού μέσου, για την μεταφορά του τραυματία από την Κύθνο.

Στην επιστολή του ο κ. Χατζημάρκος γνωστοποιεί στον κ. Καρακατσιανόπουλο την βούληση της περιφερειακής αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να συμβάλει οικονομικά, μέσω της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το ΕΚΑΒ, προκειμένου να βελτιωθεί το δίκτυο υγειονομικής κάλυψης των νησιών του Νοτίου Αιγαίου. 

Θα πρέπει εξάλλου να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  με πόρους του Επιχειρησιακού της Προγράμματος, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, έχει ήδη χρηματοδοτήσει με το ποσό των   480.000 ευρώ,  την προμήθεια  8 ευέλικτων και υπερσύγχρονων ασθενοφόρων που παραδόθηκαν για τις ανάγκες ΕΚΑΒ, στα νησιά Σύρος, Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κως και Ρόδος.

 

Ακολουθεί η επιστολή που έστειλε ο Περιφερειάρχης προς το πρόεδρο του ΕΚΑΒ ... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News