ΠΝΑΙ - Ρόδος: Βρέφος (7,5 μηνών) το πρώτο κρούσμα στο "Σμαραγδένιο νησί"

Κάποιοι έλεγαν ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει στο Νότιο Αιγαίο... Αρχικά το σύμπτωμα εμφανίστηκε στην Κάρπαθο και δη σε νοσηλεύτρια του Νοτίου Αιγαίου με την ιχνηλάτηση να κάνει λόγο για επισκέπτη από την Αθήνα... Το δεύτερο στη Σύρο και δη σε ηλικιωμένο που είχε μεταβεί στην Αθήνα για λόγους υγείας και τώρα έχουμε το 3ο που είναι .. ορφανό και ένα από τα νεότερα σε ηλικία στην Ευρώπη. Αναφερόμαστε στο κρούσμα κορωνοϊού που διαγνώστηκε χθες το απόγευμα στη Ρόδο . Πρόκειται για μωράκι 7,5 μηνών το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Το  μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης τις προηγούμενες μέρες και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική. Πρόκειται για οικογένεια αλλοδαπών που διαμένει στην περιοχή του Αρχαγγέλου.  Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης. Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάσει του πρωτοκόλλου που τηρείται, έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό.

Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου κος Ρουμάνης και οι αρμοδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού. Σε δηλώσεις που έκανε χθες, μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος της κοινότητας Αρχαγγέλου κος Νικόλαος Διμέλης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και επισήμανε ότι θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή από αύριο, όλη η σχετική διαδικασία που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις ενώ κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να περιοριστεί μόνο στις αναγκαίες μετακινήσεις. Ο ίδιος επισήμανε ότι θα ακολουθηθούν κατά γράμμα όλες οι εντολές και οι υποδείξεις από τις αρμόδιες αρχές.

Η οικογένεια των αλλοδαπών εγκαταστάθηκε στο χωριό τα τρία τελευταία χρόνια όπου ζουν κι εργάζονται. Από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία ιχνηλάτησης του περιστατικού και αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να τεθούν σε αυστηρό περιορισμό τόσο η οικογένεια, όσο και όλοι όσοι είχαν άμεση σχέση μαζί τους.