Σαντορίνη: Ανώνυμη δωρεά 6.000 ευρώ και παράδειγμα προς μίμηση

Πριν από δύο ημέρες έγινε γνωστό μέσω της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σαντορίνης, ότι δωρητής που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του πρόσφερε 6.000 ευρώ στο Σύλλογο Στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό. Και κυρίως να πληρωθούν οφειλές προς ιδιοκτήτες ακινήτων που προσφέρουν τα σπίτια τους στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου… Παράλληλα, η Διοίκηση προχώρησε και σε δύο …ευγενικές υπενθυμίσεις προς τη Δημοτική Αρχή Θήρας.

Στη πρώτη σημειώνει ότι υπάρχει πλέον το Νομοθετικό πλαίσιο ώστε να καλύψουν οι ΟΤΑ και τα Νομικά τους Πρόσωπα ανάγκες (Σίτιση, Στέγαση) σε γιατρούς του Νοσοκομείου Θήρας.

Και στη δεύτερη, αναφέρουν την απάντηση του Δήμου Θήρας σχετικά με την οικονομική  ενίσχυση προς το Νοσοκομείο….

Και σήμερα, ήρθε ο Νίκος Μανιός, βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ να επιβραβεύσει τον ανώνυμο δωρητή, ευχόμενος ότι η πράξη  του αυτή θα αποτελέσει την αφορμή για την ανάπτυξη «κινήματος αλληλεγγύης» από τους κατοίκους του νησιού προς το Νοσοκομείο. 

Αναλυτικά το δελτίο αναφέρει: 
«Πληροφορούμενοι από τον τοπικό τύπο της Σαντορίνης για την ανώνυμη δωρεά 6.000 ευρώ προς το Σύλλογο Στήριξης Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με σκοπό την κάλυψη μέρους των οφειλών ενοικίων των ιατρών του Νοσοκομείου, θα θέλαμε να χαιρετήσουμε την πράξη αυτή του ανώνυμου δωρητή.
Το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να αναπτυχθεί ένα εξαιρετικό κίνημα αλληλεγγύης από τους κατοίκους του νησιού προς το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και να επιλύσει πολλά προβλήματα».