Σαντορίνη - Αντωνία Κορωνιού: "Υποκλίνομαι στους εθελοντές αιμοδότες"

Σαντορίνη - Τράπεζα Αίματος - Εθελοντική Αιμοδοσία

Έρχονται  κάποιες  στιγμές στην ζωή μας που ανατρέποντας  ξαφνικά τα δεδομένα  της "στρωμένης καθημερινότητας" μας απαιτούν να  αντιμετωπίσουμε και να βρούμε λύσεις  επειγόντως σε ανάγκες που ούτε  εύκολες ούτε αυτονόητες είναι.

Συχνά  αυτές  οι  δύσκολες  καταστάσεις  έχουν  να κάνουν με την ανάγκη άμεσης  εξεύρεσης αυτών των πολύτιμων φιαλών αίματος ώστε  να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα και η ανθρώπινη ζωή. Εκεί αρχίζει ο αγώνας, ο χρόνος πιέζει, η προσφορά είναι δύσκολη κι η προσπάθεια αγωνιώδης.

Και εκεί είναι που σαν "άγγελοι Κυρίου" εμφανίζονται-αν είσαι τυχερός -  Άνθρωποι με άλφα  κεφάλαιο που φρόντισαν να οργανώσουν ώστε να βρεις εσύ αυτό που τίποτα πέρα από την ανθρωπιά και την ευαισθησία των αιμοδοτών δεν μπορεί να σου χαρίσει.

Μια τέτοια δομή προς τιμήν όλων μας είναι η Τράπεζα  Αίματος Σαντορίνης.

Είναι σίγουρα το ποιο σπουδαίο κατόρθωμα για το οποίο πρέπει και δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι  εμείς  οι Σαντορινιοι.

Για τους αιμοδότες μας και για όλους τους αφανείς ήρωες που τους συντονίζουν.

Είχα την τύχη και την ευλογία να έχω 2 γονείς , τον Ιάκωβο και την Μαίρη Κορωνιού που ο καθένας από την θέση του έδωσε ότι  καλύτερο μπορούσε με πάθος, με ζήλο και πάρα πολύ  αγάπη στην προσπάθεια αυτή.

Από αυτούς είδα και έμαθα ότι για να υπάρχει αυτή η περηφάνια και για να ανθίζουν αυτά τα χαμόγελα στα πρόσωπα αυτών που ευεργετήθηκαν και σώθηκαν με το αίμα των άλλων , χρειάζονται  πράξεις , ανθρωπιά κι ευθύνη από όλους μας.

Ευχαριστώ πολύ την Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης γιατί όποτε την χρειάστηκα στάθηκε δίπλα μου.

Υποκλίνομαι στους ανθρώπους που την στηρίζουν και την διατηρούν ζωντανή .

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν χάθηκαν στους δύσκολους και παράξενους καιρούς που ζούμε, μας λένε με τον τρόπο τους. Αυτήν την ελπίδα, τούς την χρωστάμε.

Αντωνία Κωρονιού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News