Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΣαντορίνη: Απολογισμός ενός χρόνου δράσης του Νοσοκομείου Θήρας

Σαντορίνη: Απολογισμός ενός χρόνου δράσης του Νοσοκομείου Θήρας

|

Χθες (21/11) ολοκληρώθηκε η πρώτη χειρουργική επέμβαση με τον λαπαροσκοπικό πύργο – Στοιχεία που δείχνουν την κίνηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης εδώ κι έναν χρόνο.. 

Συμπληρώνοντας έναν χρόνο παρουσίας στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας (ΓΝΘ), η Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΑΕΜΥ και Εντεταλμένη Σύμβουλος στο ΓΝΘ, κα Μαρία Μαυρικάκη, εκθέτει τον απολογισμό πεπραγμένων για το διάστημα από 24/10/2016 έως 24/10/2017. Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση, κατά το πρώτο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της κας Μαυρικάκη και ενώ το νοσοκομείο λειτουργούσε ήδη για τρεις μόλις μήνες, έγινε εστίαση στην αποσυμφόρηση της έντασης που είχε δημιουργηθεί από την παράταση εκκρεμοτήτων.

Μετά τη λύση των ζητημάτων άμεσης και κομβικής προτεραιότητας, ακολούθησε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των διαδικασιών, της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, της μηχανοργάνωσης και της ολοκλήρωσης του ιατρικού και λοιπού τεχνολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν.Θ., ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια τα τμήματα του νοσοκομείου, το οποίο εφημερεύει καθημερινά σε 24ωρη βάση, αλλά και να παρέχονται αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δευτεροβάθμιας υγείας.

Και οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα atlantea.news ολοκληρώθηκε χθες (21/11) με επιτυχία η πρώτη χειρουργική επέμβαση (λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή) με το πρόσφατο σύγχρονο απόκτημα του νοσοκομείου, τον λαπαροσκοπικό πύργο. 

Σύντομα στατιστικά απολογιστικά στοιχεία

Την περίοδο 24/10/2016 έως 24/10/2017 προσήλθαν στο Γ.Ν.Θ. συνολικά 58.861 περιστατικά, από τα οποία 25.447 στα Επείγοντα και 32.408 στα Εξωτερικά Ιατρεία. Τα βαριά χειρουργεία ήταν 229, οι ημέρες νοσηλείας στις κλίνες ήταν 1.056, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 53 τοκετοί. Οι αεροδιακομιδές που έλαβαν χώρα τους τελευταίους εννέα μήνες αποτελούν ποσοστό 0,73% επί των περιστατικών που προσήλθαν στα Επείγοντα.

Ως προς τον ιατρικό εξοπλισμό και τη λειτουργία του νοσοκομείου:

– από τις 18/7/2017 εγκαταστάθηκε και λειτούργησε ο αξονικός τομογράφος, μετά από σημαντικά έργα υποδομής και διαμόρφωσης των υπογείων χώρων του Γ.Ν.Θ.

– δρομολογήθηκε η επισκευή του ψηφιακού μαστογράφου και ο εξοπλισμός του κυτταρολογικού εργαστηρίου.

– εγκρίθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια ορθοπαντογράφου, που θα φέρει σημαντικά έσοδα, καθώς δεν υπάρχει άλλος στο νησί.

– εγκαταστάθηκε γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου προσφέροντας αυτονομία και ασφάλεια.

– ολοκληρώθηκαν δεκάδες διαγωνιστικές διαδικασίες για ιατρικό εξοπλισμό, εργαλεία και αναλώσιμα του Νοσοκομείου σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016, αναρτήθηκαν 722 αποφάσεις της Εντεταλμένης στη Διαύγεια μετά από αντίστοιχες εισηγήσεις στο ΔΣ της ΑΕΜΥ και πραγματοποιήθηκαν 409 προμήθειες υλικού και εξοπλισμών, ενώ υπεγράφησαν 136 συμβάσεις.

– λειτούργησε το τμήμα Αιμοδοσίας και πραγματοποιήθηκαν 330 προμεταγγισιακοί έλεγχοι και 94 μεταγγίσεις μονάδων αίματος. Πέραν του βιοχημικού και αιματολογικού, εγκρίθηκε και η προμήθεια ανοσολογικού αναλυτή με χρησιδάνειο εντός του 2017.

– γίνεται διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων και πραγματοποιήθηκε προμήθεια ψυκτικού

θαλάμου προσωρινής αποθήκευσης.

– υπάρχει διαρκής επικοινωνία με το ΚΕΛΠΝΟ (εμβόλια, επιτροπή λοιμώξεων, διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων).

– στη μηχανοργάνωση του Γ.Ν.Θ. λειτούργησαν: το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό

Σύστημα Νοσοκομείου, δύο συστήματα λογιστηρίου και μισθοδοσίας και ένα ισχυρό σύστημα back up.

– πραγματοποιήθηκε η προμήθεια κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες καθώς και λογισμικού μεταφοράς και αρχειοθέτησης των ιατρικών απεικονίσεων.

– στο Γ.Ν.Θ. συγκεντρώνονται στατιστικά στοιχεία τα οποία υποβάλλονται αρμοδίως (KPIs, BI forms) και είναι διαθέσιμα εδώ.

Το ιατρικό προσωπικό του ΓΝΘ απαρτίζεται από 33 συνολικά γιατρούς 17 ειδικοτήτων ως εξής:

Το πλήρες κείμενο της ετήσιας έκθεσης της κ. Μαυρικάκη για τα πεπραγμένα στο ΓΝΘ από 24/10/2016 μέχρι 24/10/2017 είναι διαθέσιμο εδώ … 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη