Σαντορίνη - Covid 19: Διήμερο (28-29/01) εξετάσεων και η ...πόρτα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Κλιμάκια ΕΟΔΥ

Εεε αυτό που είχαμε αναφέρει και νωρίτερα είναι πλέον πραγματικότητα... Ο Δήμος Θήρας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί για εξετάσεις, ενώ παράλληλα με ανακοίνωσή του ρίχνει ... πόρτα στον Μανώλη Ορφανό και τη παράταξη "Τώρα!! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά" όσον αφορά τη πρότασή του για άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την πανδημία και τα κρούσμαστα...

Να θυμήσουμε ότι ο Μανώλης Ορφανός στηρίζει την παράταξη του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα και είναι μέλος της Δημοτικής Αρχή, ενώ ο κος Σιγάλας στην δήλωση που εξηγεί γιατί λέει "όχι" στη πρόταση του κου Ορφανού, ξεκινάει λέγοντας τα καλύτερα λόγια για την κίνηση του ... ομοτράπεζού του στην Δημοτική Αρχή, ρίχνοντας βέβαια και τη σχετική σπόντα στη παράταξη του πρώην δημάρχου Νίκου Ζώρζου ....  " Οφείλω καταρχάς να σας επαινέσω  για την άμεση αντίδρασή σας σε μια άστοχη και ελεγχόμενης σκοπιμότητας δημόσια παρέμβαση που έγινε πρόσφατα από δημοτική παράταξη για το ευαίσθητο θέμα της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού στο νησί μας. Όπως εύστοχα παρατηρείτε το ζήτημα αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους παιχνίδια και για μικροπολιτική εκμετάλλευση".

Ξεκινώντας από την ενημέρωση σχετικά με τα τεστ, το δελτίο ενημέρωσης του Δήμου αναφέρει Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι την  Πέμπτη 28 Ιανουαρίου  και ώρα από 09:00 έως 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Θήρας στο Εμπορείο και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και  ώρα από 09:00 έως 15:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας,  θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test στους πολίτες. Όσοι πολίτες προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους απαραίτητα την ταυτότητά τους, αποστέλλοντας SMS με τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση τους".

Σιγάλας σε Ορφανό: Εχουμε τον έλεγχο

Και η απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του κου Ορφανού για την σύγκληση έκτακτου δημοτικού Συμβουλίου με τη παρουσία και του Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Μαλαματένιου αναφέρει: "Αγαπητέ κύριε Ορφανέ, Οφείλω καταρχάς να σας επαινέσω  για την άμεση αντίδρασή σας σε μια άστοχη και ελεγχόμενης σκοπιμότητας δημόσια παρέμβαση που έγινε πρόσφατα από δημοτική παράταξη για το ευαίσθητο θέμα της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού στο νησί μας. Όπως εύστοχα παρατηρείτε το ζήτημα αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους παιχνίδια και για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Έχει αναγνωριστεί από όλους ότι ως Δήμος έχουμε διαχειριστεί το θέμα της πανδημίας, από την πρώτη στιγμή, με απόλυτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Όχι μόνο διατηρούμε τον έλεγχο της κατάστασης αλλά κυρίως αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προληπτική αντιμετώπιση δυσμενών εξελίξεων.

Αλλά και η ενημέρωση που τακτικά παρέχω ως Δήμαρχος βασίζεται απόλυτα σε αληθή και έγκυρα στοιχεία που λαμβάνω από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Στην τελευταία πρόσφατη δημόσια παρέμβασή μου και με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία τόνισα ότι «δεν νοείται χαλαρότητα και εφησυχασμός αλλά αντίθετα επιβάλλεται αυστηρή επιτήρηση στην εφαρμογή των μέτρων». Τόνισα δε ότι «προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, η υγειονομική θωράκιση του νησιού μας και η προετοιμασία μας εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου».

Έχουμε άλλωστε αποδείξει κατά την αρχική φάση της πανδημίας ότι δεν διστάζουμε, αν χρειαστεί, να πάρουμε μόνοι μας μέτρα προστασίας, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Σας ενημερώνω δε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο νησί μας και θα διενεργήσει τεστ διάγνωσης του covid-19. Επομένως κάθε περαιτέρω αναμόχλευση του θέματος, τη στιγμή μάλιστα που το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, το μόνο που προσφέρει είναι την πρόκληση ανησυχίας στην τοπική μας κοινωνία και την ενίσχυση κλίματος κινδυνολογίας, το οποίο ορισμένοι αρέσκονται να καλλιεργούν.

Παρά ταύτα δεν έχω αντίρρηση να συζητήσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τρόπο θεσμικό και συντεταγμένο όπως επιβάλει η σοβαρότητα του θέματος και το κύρος του Οργάνου. Θεωρώ όμως ότι η σύγκλιση  έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου μάλλον θα μεγενθύνει και θα τραγικοποιήσει το πρόβλημα παρά θα το τοποθετήσει στις πραγματικές του διαστάσεις.

Για το λόγο αυτό στο επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που πρόκειται να συγκλιθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπάρξει στην ημερήσια διάταξη ως θέμα «η ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της πανδημίας του covid-19 στη Σαντορίνη». Με βάση και τα πρόσφατα στοιχεία από τους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ θα μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης".
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News