Σαντορίνη - Covid 19: Ξεκίνησε το διήμερο δωρεάν εξετάσεων rapid test

Σαντορίνη

Τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 5.324, τα 2.374 στην Αττική, που μας προβληματίζει, και τα 951 στην Κεντρική Μακεδονία.  Περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 7 μέρες παρουσιάζονται σε Θήρα, Μύκονο, Βοιωτία, Ροδόπη, Λακωνία και Δυτική Αττική. Επίσης, προβληματισμό προκαλούν οι αυξητικές τάσεις στις Περιφέρειες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και Αττικής, ειδικά ο Βόρειος, Ανατολικός και Κεντρικός Τομέας".

Τάδε έφη χθες ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε μία προσπάθεια να δώσει την πλήρη εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με τις δύο Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων, δηλαδή Θήρας και Μυκόνου στη πρώτη γραμμή του προβληματισμού...

Δύο ημέρες νωρίτερα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης, Βασίλης Μαλαματένιος, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό volcano TV, αναφέρθηκε στα κρούσματα και τις εξετάσεις που γίνονται στη Σαντορίνη αλλά μόνο στην εικόνα που έχει από το Νοσοκομείο (και όχι από τα ιδιωτικά κέντρα) "Τον Δεκέμβριο έγιναν 180 τεστ στο νοσοκομείο, rapid και μοριακά και βγήκε μόνο ένα θετικό. Τον Ιανουάριο έχουν γίνει 530 τεστ και έχουν βγει ήδη 13 θετικά. Το πρώτο θετικό ήταν στις 9 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά τις γιορτές, δηλαδή ήταν κάτι που το περιμέναμε. Αυτό δείχνει ότι ενώ η Σαντορίνη παρουσίαζε πολύ λίγα κρούσματα, έως μηδενικά, μετά τις γιορτές παρουσίασε πολύ έντονη αύξηση κρουσμάτων. Προχθές κάναμε πολλά τεστ και βγήκαν τρία θετικά, όπως έγινε και η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Ο ΕΟΔΥ παίρνει στοιχεία και από μας, αλλά και από άλλες μονάδες υγείας του νησιού αλλά και ιδιώτες γιατρούς και κάνει τις ανακοινώσεις. Εμείς τις άλλες μονάδες και τους ιδιώτες γιατρούς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε..."

Εμεις να αναφέρουμε ότι χθες Τετάρτη 27 Ιανουαρίου είχαμε πέντε ακόμη κρούσματα στην ΠΕ Θήρας (έφτασε τα 19 σε πέντε ημέρες και συνολικά 37 εντός του 2021) .. Και επειδή κάποιοι αρέσκονται στους αριθμούς να πούμε ότι από τον Οκτώβριο έως σήμερα, η ΠΕ Θήρας είχε 26, τον Νοέμβριο 24, τον Δεκέμβριο 8 και τώρα έφτασε στα 37.... Απλά πράγματα και με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ...  Συνολικά στις Κυκλάδες για το 2021 έχουμε 69, ενώ τον περασμένο μήνα είχαμε 42....

Σήμερα λοιπόν έχουμε δωρεάν εξετάσεις αντιγόνου (rapid test)... Και ο Δήμος με ανακοίνωσή του ζητάει από τους εκπαιδευτικούς όπως δώσουν το παρών... "Εν όψει της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Θήρας ενημερώνει τους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων που επιθυμούν να κάνουν το test covid-19 ότι το συνεργείο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα από 09:00 έως 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Θήρας στο Εμπορείο και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και  ώρα από 09:00 έως 15:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Όσον αφορά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απουσιάζουν και θα επιστρέψουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους απαραίτητα την ταυτότητά τους, αποστέλλοντας SMS με τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση τους".
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News